Frans Bauer is gasthoofdredacteur van de editie van weekblad Story die morgen in de schappen ligt. De populaire zanger en tv-presentator ging enthousiast in op de uitnodiging van Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker om een week diens redactionele stoel bij uitgeverij Sanoma te Hoofddorp te bezetten.

Onthullend interview

In ‘zijn’ Story staat onder meer een onthullend interview dat een verslaggeefster zonder Frans’ aanwezigheid hield met zijn vier zoons, die zonder een blad voor de mond te nemen over onder meer Frans’ vaardigheden als vader, zowel ludiek als ontroerend, uit de school klappen. Verder niet eerder gepubliceerde kinderfoto’s van Frans, een fotoreportage van de eerste rijles van Frans’ oudste zoon Christiaan (16) en een kijkje achter de schermen van Tour de Frans en De Curling Quiz. 

Kwaliteit

Frans Bauer in zijn voorwoord als gasthoofdredacteur van Story: ‘Op de redactie stroomden de nieuwtjes binnen. Ik dacht na het lezen van een briljant gerucht: dit ga ik plaatsen, dit is hot news. Maar zo werkte dat niet. Story wil alles checken, checken en nog eens checken. Wat zo makkelijk leek, is in de praktijk zweten en afzien. Na een dagje redactie realiseerde ik me dat ik het heb onderschat. Story staat voor kwaliteit – daar ben ik nu wel achter.’

Article continues after the ad

Creatieve ideeën

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker: ‘Story zonder Frans Bauer is als zijn heerlijke hit Heb je even voor mij zonder polonaise. Onze lezers en lezeressen zijn dol op hem. Dat alleen al was een goede reden om Frans te vragen gasthoofdredacteur te worden. Daarnaast wist ik uit eigen ervaring dat hij altijd overloopt van creatieve ideeën. En dat zie je terug in deze Story-editie. Ik kon baas Bauer tijdens de redactievergadering amper bijbenen.’ Het eerste nummer van ‘zijn’ Story werd aan Frans Bauer overhandigd in het distributiecentrum in Gilze, waar de eerste exemplaren uit de drukkerij werden aangeleverd.

Beeld: Edwin Smulders