Kwam Frank Masmeijer gisteren nog in het nieuws met zijn (mogelijk) nieuwe minnares, vandaag domineert hij de headlines op een andere manier. De voormalige televisiepresentator heeft voor het eerst bekend dat hij betrokken is geweest bij de invoer van 467 kilo cocaïne. Dat gebeurde woensdag voor de rechtbank in Antwerpen via zijn advocaat.

Article continues after the ad

Lees ook: Gespot: Frank Masmeijer met nieuwe vrouw in Amsterdam

Schaamte

Frank was niet aanwezig op de zitting. 'Uit schaamte', zei advocaat Kris Vincke tegen persbureau Belga. Het Openbaar Ministerie eiste eerder zeven jaar cel en 24.000 euro boete tegen Frank. De voormalige tv-presentator had eerder zijn rol in de cocaïnesmokkel ontkend, maar eindelijk biechtte hij op dat er meer is gebeurd dan hij tot dan toe wilde vertellen.

Opgepakt

Frank werd in 2014 opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven. Met de opbrengst van de drugs, die waren verstopt in een lading bananen, zou hij forse schulden hebben willen aflossen. Zijn feestzaal in het Belgische Sint-Niklaas ging in 2013 failliet.

Gevangenis

In de zomer van 2015 mocht Masmeijer de gevangenis verlaten. Hij werd onder elektronisch toezicht in zijn huis in België geplaatst.

Masmeijer was in de jaren tachtig en begin jaren negentig een bekend presentator van de NCRV. Hij presenteerde shows als de Holidayshow en Dinges. Toen zijn carrière bij de televisie was gestopt, ging hij in België de horeca in.

 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP