Bonnie St. Claire staat al tientallen jaren in de schijnwerpers. Vandaag kwam ze nog groot in het nieuws door een 'dronken' optreden dat ze zou hebben gegeven in Nuenen. Ruim vijftig jaar geleden stond de zangeres aan het begin van haar lange carrière. 

Article continues after the ad

Dokter Bernhard

In 1966 werd Bonnie, geboren als Bonje Cornelia Swart, ontdekt tijdens een concert van Peter Koelewijn. Via de zanger kreeg ze een platencontract en de eerste hits lieten niet lang op zich wachten. Bonnie veroverde de hitlijsten met 'Tame me, Tiger' en 'I won't stand between them'. Tien jaar later scoorde ze een van haar grootste hits 'Dokter Bernhard'.

Drankorgel

Inmiddels staat Bonnie bekend als drankorgel. Wel treedt ze nog steeds op met haar hits, wat niet altijd van een leien dakje gaat. De zangeres werd eerder van het podium gehaald tijdens een optreden. Ook haar huwelijk met Anne Jan gaat niet over rozen. Tegen Story vertelde ze onlangs bang te zijn voor haar eigen man, die haar bovendien ook nog eens zou kleineren.

Bonnie in 1976: 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand

Beeld: ANP & Peter Smulders