Rachel Kramer, bekend van K-otic en X-Factor, heeft de strijd tegen de kilo's eindelijk gewonnen. Na een maagoperatie viel ze maar liefst 50 kilo af en is ze een ander mens geworden. 

Worsteling

De blondine worstelt al haar hele leven met haar gewicht. Op 8-jarige leeftijd woog ze 72 kilo en op 14-jarige leeftijd slechts 42 kilo. Maar het dieptepunt bereikte ze na haar zwangerschap, toen de weegschaal 110 kilo aangaf. "Ik was moe en verdrietig, vroeg mezelf continue af: hoe kan je met zo'n mooi leven, zooo verdrietig zijn en je gevangen voelen in je eigen lijf?", aldus Rachel over die tijd. Het was vriendin Sonja Silva die haar op het idee bracht van een maagoperatie. "Na een lang gesprek met mijn familie heb ik een afspraak gemaakt en binnen 3 weken was ik geholpen."

Ander mens

Inmiddels is Rachel bijna 50 kilo kwijt en ze voelt zich geweldig. "Mijn hele lijf voelt 20 jaar jonger ik spring en huppel weer... mijn knieën en voeten zijn zoooooo blij mijn rug btw ook", schrijft ze op Facebook. De zangeres zit weer goed in haar vel en dat is te zien. Rachel stráált! 

Toen

 

Met Quinty

Een bericht gedeeld door Rachel Kramer (@iamrachelkramer) op

Nu

Beeld: Peter Smulders

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Chantal Janzen en echtgenoot Marco Geeratz maakten er nooit een geheim van dat ze zoontje James (9) graag een broertje of zusje willen schenken, maar tegelijkertijd ook twijfelden over gezinsuitbreiding.

‘Het is best een onderwerp bij ons thuis. Marco en ik praten geregeld over een tweede kindje,’ bekende Chantal, die vorige week haar 39e verjaardag vierde, aan Story. ‘Gaan we ervoor of toch niet? Want op zich draait alles heel goed in ons gezin. Mijn leeftijd laat ik niet meetellen. Er zijn genoeg vrouwen van veertig die nog een keer zwanger raken. Ik laat het gewoon van mijn gevoel afhangen...’

Voorjaar

Toen zij en Marco eenmaal besloten voor een tweede kindje te gaan, was ze vrijwel meteen in verwachting. En dat was óók even schrikken: ‘Het kwam toch sneller dan we dachten.’ Wanneer ze precies zal bevallen maakte Chantal niet bekend – ‘Ergens in het voorjaar’ – maar samen met Marco én James bereidt ze zich voor op de geboorte. En dat betekent ook met z’n allen naar de verloskundige. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders