Radio 1-presentator Max van Weezel krijgt een eigen documentaire bij Omroep Max. De ongeneeslijk zieke politiek journalist zal daarin met presentatrice Dionne Stax praten over zijn leven, werk en de politiek. 

In de documentaire zien kijkers niet alleen het interview met Stax, ook halen politici herinneringen aan Van Weezel op. Zo zullen onder andere premier Mark Rutte, oud-premier Dries van Agt en oud-vicepremier Hans Wiegel een verschijning maken in de documentaire.

Article continues after the ad

Ziek

De 67-jarige Max van Weezel is ongeneeslijk ziek. Begin dit jaar kreeg de politiek journalist te horen dat bij hem alvleesklierkanker is geconstateerd. Hij onderging een zware operatie en kreeg daarna maandenlang chemotherapie. Via Radio 1 liet hij weten dat de chemotherapie niet aanslaat en dat hij volgens artsen nog maar een paar maanden te leven heeft.

Sterven in het harnas

Maar Van Weezel blijft er zelf vooral erg nuchter over: "De wereld gaat door en ik wil er zoveel mogelijk bij zijn en alles zoveel mogelijk blijven volgen. Dat heet sterven in het harnas.” De politiek journalist is al meer dan 42 jaar een bekend gezicht op het Binnenhof. Hij presenteerde meerdere radioprogramma's, maakte een podcast en schreef columns. 

De documentaire wordt uitgezonden op zondag 6 januari bij Max op NPO 2 om 19:15 uur.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP