Begin augustus maakte Jan Rot bekend dat hij ongeneeslijk ziek is. Nadat er eerder een maag- en darmtumor was geconstateerd, is de kanker nu uitgezaaid. Maar hoe ziek hij zich ook voelt, hij blijft werken. ‘En ik wil veel herinneringen maken met mijn gezin.’ Al doet het Jan veel verdriet dat hij zijn dochter, die op de toneelschool zit, nooit zal zien optreden.

Jan Rot (63) weet sinds een paar maanden dat hij niet lang te leven heeft. In juli kreeg de zanger te horen dat de kanker is uitgezaaid. De artsen kunnen niets meer voor hem doen. ‘Maar dat wil niet zeggen dat ik stop met werken,’ vertelt Jan aan Story. ‘Voordat ik ziek werd, heb ik de vertaling geschreven voor de nieuwe musical Matilda. Die tekst is af en straks tijdens de repetitieperiode hoop ik er bij te zijn om de laatste puntjes op de i te zetten. Niets doen is niks voor mij. Ik ben er nog en de tijd die ik heb, wil ik zo goed mogelijk besteden.’ En dat betekent ook veel tijd doorbrengen met zijn vrouw Daan (45) en hun dochters Elvis (19), Maantje Piet (10) en zoons Rover (16) en Wolf (13). ‘Herinneringen maken, noemen ze dat toch? Dat doe ik ook.  

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.