In First Dates VIPS gaat bekend Nederland, omringd door camera’s, op zoek naar de liefde. Ook Rob Verlinden, onder meer bekend van Eigen Huis en Tuin, doet een poging en maakt zijn opwachting in het programma. Hij wordt gekoppeld aan – wat een toeval – Rob, die meteen weg lijkt te zijn van de tuinman.

Wanneer Rob en Rob (voor het gemak hierna te noemen Rob V. en Rob 2) plaatsnemen aan de bar bij Victor, laat Rob 2 aan Verlinden weten dat hij de tuinman kent van de televisie. 'Ik heb het gevoel dat ik jou héél goed ken. Of het is een dubbelganger', aldus Rob 2. 'Ik ken jou niet hoor', grapt Rob V., waarna hij bevestigt bekend te zijn van onder andere Eigen Huis en Tuin. Daar is zijn date duidelijk van onder de indruk en lijkt hij zelfs een beetje starstruck. 'Dat je iemand jaren alleen op tv hebt gezien en nu zie je hem ineens live. Dat ik zo’n iemand van anderhalve meter mee mag maken, dat is alleen maar genieten van je leven', horen we de enthousiasteling voor de camera zeggen. 

Article continues after the ad

Diepgaand gesprek

Eenmaal aan tafel hebben Rob en Rob meteen een diepgaand gesprek, over het overlijden van Rob 2’s vrouw en hoe het zo gekomen is dat hij nu op zoek is naar een man. Hij vertelt er openhartig over én maakt een mooi bruggetje naar de tuinman. 'Nu ik jou tref, dat vind ik echt super', zegt-ie met een glimlach van oor tot oor. 'Ik ben ook heel eerlijk. Ik weet niet wat jij denkt, maar ik heb nu al vlinders in mijn buik.'

Hard van stapel

Rob V. lacht na die uitspraak ietwat ongemakkelijk. 'Dat is wel heel vlot', weet hij nog te antwoorden. Zijn date lacht vrolijk mee en haalt wat druk van de ketel door te zeggen dat het “maar kleine vlindertjes” zijn. In de camera laat de Eigen Huis en Tuin-ster duidelijk overrompeld weten dat zijn date wel 'erg direct' is. 'Misschien dat ik daarvan schrik, ik weet het niet', voegt hij daaraan toe.

Schepje bovenop

Ondertussen doet Rob 2 er nog een schepje bovenop door te zeggen dat hij nu al denkt dat er een 'goede klik' gaat komen tussen beiden. 'Ik kan zo rustig met je praten. Je luistert en je laat me uitpraten. Er zitten er een paar bij die door mij heen babbelen, daar heb ik echt een hekel aan.'

Geen vonk

Ondanks het feit dat beide Robs niet uitgepraat raken met elkaar en Verlinden het heel gezellig vindt met zijn date, slaat de vonk voor de tuinman niet over. Rob 2 denkt daar helaas anders over en dacht dat zijn bekende afspraakje 'de prins op het witte paard' was.

Afschrikken

Dat de vonk voor Verlinden niet is overgeslagen in First Dates VIPS, heeft volgens kijkers alles te maken met het tempo waarin zijn date gaat. Zij snappen dan ook wel dat de tuinman zo snel mogelijk de benen wil nemen. 'Op een eerste date ‘jij bent de ware’ roepen werkt misschien wat afschrikwekkend', geeft een kijker Rob 2 mee.

Beeld: NPO | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.