Na aanhoudende kritiek op de wijze waarop hij reageerde op de vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin Tessa, heeft Camiel Eurlings zijn toppositie in de Olympische sportwereld opgegeven. Een goed ingevoerde Story-bron stelt echter dat het verhaal dat wordt verteld héél anders in elkaar zit, en dat in kringen rond Tessa – die alweer gescheiden is van haar geliefde ná Camiel en met haar zoontje thuis zit – met scepsis op haar verklaring is gereageerd.

Bont en blauw

Volgens de officiële verklaring van Tessa kregen Camiel en zij in de nacht van 20 op 21 juli 2015 op de terugweg van een feestje in Valkenburg een dusdanig heftige ruzie, dat Camiel flink op Tessa zou hebben ingeslagen. Tessa kwam daardoor ten val en verloor haar mobiele telefoon. Toen ze weer was opgekrabbeld en het stel bijna bij het huis van Camiels ouders was aangekomen waar ze de nacht zouden doorbrengen, werd ze opnieuw tegen de grond gewerkt. Eenmaal binnen wilde Camiel voor de derde keer in gevecht gaan met Tessa, maar voorkwam ze dat door de slaapkamer in te vluchten en de deur op slot te draaien. Tessa was naar eigen zeggen intussen bont en blauw geslagen en had eerder genoemde verwondingen.

‘Opgesloten in wc’

‘Onzin!’ stelt de Story-bron. ‘Tessa heeft zich die bewuste avond tijdens een feestje in Valkenburg opgesloten in een wc met Camiels telefoon omdat ze, wantrouwend als ze is, wilde controleren met welke vrouwen hij contact had. Ze hing de jaloerse eega uit. Na terugkomst heeft ze hem een beetje uitgedaagd en probeerde Camiel zijn telefoon weer terug te krijgen. Ja, daar gebruik je je handen bij en duw en trek je misschien wat. Dat valt ook niet goed te praten. Maar er was écht geen sprake van zware mishandeling, zoals Camiel zelf ook altijd is blijven zeggen. Het enige wat er gebeurd is, is dat de sjaal van Camiel aan een oorsieraad aan Tessa’s oorlelletje is blijven hangen. Dat is vervolgens gaan bloeden. Daar heeft Tessa van gemaakt dat Camiel haar een gescheurde oorlel zou hebben bezorgd. In theorie is dat ook zo. Maar daar was geen opzet bij.'

Article continues after the ad

Het hele artikel lees je in Story 2-2018. De editie ligt nu in de winkel.

Bron: Peter Smulders