Dj's Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende stappen over van 3FM naar Radio Veronica. Het tweetal is er vanaf begin oktober te horen met ieder een eigen programma. Dat heeft Veronica dinsdag bekendgemaakt.

De inhoud en de exacte tijden van de shows van Hoogendoorn en Van der Lende worden binnenkort bekendgemaakt, maar zeker is al dat Hoogendoorn iedere maandag tot en met donderdag in de vroege avond te horen is en dat Van der Lende op vrijdagavond een programma gaat maken. De twee dj's maakten tot voor kort respectievelijk de ochtend- en middagshow voor NPO 3FM.

Nieuwe programmering

Volgens de nieuwe programmering die NPO 3FM onlangs publiceerde, zou Hoogendoorn vanaf 12 september in de middag van 13.00 tot 16.00 uur nog een programma voor BNNVARA gaan maken. Van der Lende zou in de vroege avond van 19.00 tot 21.00 uur namens diezelfde omroep te horen zijn op de publieke zender.

Sanders naar Veronica 

'Veronica voelt als een groep muziekvrienden op een rokerige zolderkamer, omringd door duizenden platen en cd's', zegt Hoogendoorn over zijn nieuwe werkplek. 'En als er één Sander over de dam is, volgen er meer', vervolgt hij met een knipoog naar oud-3FM-jock Sander Lantinga, die eerder al van Radio 538 overstapte naar Radio Veronica en ook vanaf 3 oktober op de zender komt.

Article continues after the ad

Livemuziek 

Ook Van der Lende kijkt ernaar uit om voor Veronica aan de slag te gaan. 'Zeg je Frank, dan zeg je livemuziek en dat neemt een belangrijke plek in op de vrijdagavond bij Veronica', weet hij. 'Ik ben ontiegelijk blij dat ik straks omringd door al mijn muzikale vrienden, alle nieuwe ontdekkingen en alle oude rotten op Veronica radio kan maken.'

3FM: hoe nu verder? 

Zendermanager Menno de Boer van NPO 3FM vindt het 'jammer' dat Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn hun werk voor de zender inruilen voor nieuwe programma's bij Radio Veronica. Dat laat De Boer in een eerste reactie op het vertrek van de dj's weten aan het ANP. 'De nieuwe programmering is in zorgvuldig overleg met omroepen en presentatoren tot stand gekomen. Ondanks hun eerdere toezeggingen kiezen Sander en Frank nu toch een andere weg. Dat is jammer, maar de blik bij NPO 3FM blijft vooruit gericht', zegt De Boer, die per 1 mei gestart is als zendermanager. Hoe en met wie de tijdslots die de vertrekkende dj's achterlaten nu zullen worden ingevuld, maakt NPO 3FM op een later moment bekend. 'We gaan vol vertrouwen door op de ingeslagen weg en zullen binnenkort meer bekendmaken over de programmering.'

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.