De mooiste outfit, de meest stralende make-up en perfect gekapt haar: Daphne Deckers had flink uitgepakt voor het Boekenbal dat gisteren plaatsvond in de Amsterdamse Stadsschouwburg. De schrijfster straalde dan ook van oor tot oor met haar geweldige look, al verscheen er al snel een letterlijke donkere wolk boven de fantastische avond. Daphne kwam namelijk midden in een plensbui terecht. Ai!

Op social media post de 49-jarige alleskunner dan ook een somber kiekje van zichzelf met collega Susan Smit. 'About last night: zie hier de Hollandse glamour. Met Susan Smit in de regen in de lange rij voor de Stadsschouwburg om het Boekenbal binnen te komen. Blij dat ik m'n haar had laten föhnen...', aldus Daphne.

Gezelligheid

Toch mocht het regenachtige weer de pret niet drukken. Eenmaal binnen had de schrijfster van boeken als 'Deze is voor jou' en 'Alles is zoals het zou moeten zijn' het namelijk reuze gezellig met onder andere Saskia van Noort. En aan de foto's te zien is het uiteindelijk allemaal goed gekomen met de haar- en make-up look. Eind goed, al goed dus.

 

Een bericht gedeeld door Daphne (@daphne_deckers) op

 

 

Een bericht gedeeld door Daphne (@daphne_deckers) op

Beeld: Instagram, Peter Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)