Er deden enige tijd geleden geruchten de ronde dat Sybrand Niessen en zijn grote liefde Ellen van der Linden een relatiecrisis hadden. Klinkklare onzin, aldus de Omroep MAX-presentator. Sterker nog: de twee hebben hun liefde bekroond met een trouwring...

Het is geen wonder dat Sybrand Niessen (58) geen last heeft van een ochtendhumeur. De presentator krijgt elke morgen vele enthousiaste appjes van collega’s, vrienden en familie, nadat de kijkcijfers van de dag ervoor bekend zijn gemaakt.

Elke werkdag kijken er ruim 500.000 mensen naar het programma Tijd voor MAX, dat Sybrand samen met Martine van Os presenteert. En dat is bijzonder, zeker omdat het wordt uitgezonden op een tijdstip dat half Nederland nog aan het werk is, of onderweg naar huis. Zodra Sybrand de kijkcijfers van de dag ervoor tot zich heeft genomen, hult hij zich met zijn vrouw Ellen van der Linden (55) in vrijetijdskleding en stappen ze de deur uit om te gaan wandelen.

Vrije tijd

Article continues after the ad

‘In weer en wind,’ vertelde Sybrand eerder in Het Parool over de wandeling die hij dagelijks met zijn vrouw maakt. ‘Ik ben nogal van routine en regelmaat. We wonen aan een trekvaart aan de Loosdrechtse Plassen en vanuit daar kun je een mooi rondje lopen door het bos bij Kasteel Gunterstein bij Breukelen.’

Omdat de vrouw van Sybrand ook in de tv-wereld werkt, als editor van de KRO-NCRV-programma’s Boer Zoekt Vrouw, De Slimste Mens en De Rijdende Rechter, hebben de twee tijdens de wandeling genoeg te bespreken. ‘Maar meestal zwijgen we,’ zegt Sybrand. ‘Dat doen de meeste wandelaars, hoor. We kijken of we herten zien, of fazanten, of een ijsvogel of bonte specht.

Ik zit de hele dag in een studio met kunstlicht, dit is het enige moment om buiten te zijn.’ Hoewel Sybrand en Ellen dolgelukkig met elkaar zijn, deed enkele jaren geleden het gerucht de ronde dat de twee uit elkaar zouden zijn. Complete onzin, volgens Sybrand. Sterker nog: Sybrand en Ellen beloofden elkaar in 2016 eeuwige trouw. Samen leiden ze een teruggetrokken bestaan in hun woonplaats Breukelen. Sybrand en Ellen hebben samen geen gezin gesticht, wel heeft de Omroep MAX-presentator vier kinderen uit een eerder huwelijk.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.