Miljuschka Witzenhausen Holleeder

Hoewel de familie jarenlang geterroriseerd is door Willem Holleeder, brandt de oma van Miljuschka nog altijd een kaarsje voor haar zoon met kerst. Dat laat ze weten in haar column voor Flair.

Haar oma moeder en oma komen namelijk langs na een bezoekje naar de kerk, waar ze voor iedereen een kaarsje hebben aangestoken. Miljuschka: '"Ook voor hem, natuurlijk." Met hem bedoelt ze haar oudste zoon Willem, die in het gevang zit. "Hij blijft toch me kind. Hij heb ze eige ook niet gemaakt", zucht ze in onvervalst plat Jordanees.'.

Article continues after the ad

Extra kaarsje

Ze vervolgt: 'Ze is 84 en haar kind is allang geen kind meer. 'Ik heb voor hem maar een extra kaarsje gebrand', fluistert ze en staart wezenloos voor zich uit. In haar ogen staat de pijn van een moeder die haar jongetje ergens onderweg naar volwassenheid is kwijtgeraakt.' Miljuschka vindt het dan ook knap dat haar oma zo nuchter kan blijven ondanks alle verliezen in haar leven. 'Het is haar kracht dat ze het leven kan nemen zoals het komt. Daarin is ze mijn grote voorbeeld.'

Bron: NU.nl, Flair | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.