Het Openbaar Ministerie heeft woensdag bij de politierechter in Amsterdam een boete van 1750 euro en een taakstraf van 40 uur geëist tegen Dave Roelvink. Als het aan de officier van justitie ligt krijgt de dj uit Landsmeer ook een rij-ontzegging van twaalf maanden. Justitie klaagt Dave Roelvink aan voor drie feiten: rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en een forse overschrijding van de maximumsnelheid.

Dave werd in augustus aangehouden door de politie nadat hij met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam reed, waar maximaal 100 kilometer per uur gereden mag worden. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Onder grote media-aandacht liet Dave weten spijt te hebben van zijn gedrag op de bewuste avond. 'Het is ontzettend stom wat ik heb gedaan. Ik dacht dat ik in staat was om te rijden, maar dat heb ik verkeerd ingeschat.'

Cursus

Na het voorval volgde Dave, zoals hij eerder beloofde, een cursus over het gebruik van alcohol in het verkeer. 'Ik ben vrijwillig naar die cursus gegaan. Daar heb ik met ouders van een jongen gesproken die door een dronken bestuurder is doodgereden.' Ook is hij in gesprek met een psycholoog en ervaarde hij in een simulator wat alcohol in het verkeer met je rijgedrag doet. 'Waar ik van schrok is dat ik hoorde dat je twaalf keer zoveel kans hebt op een ongeluk als je met alcohol op rijdt.' De verplichte cursus van het CBR volgt hij later nog.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Dave in aanraking komt met justitie. In 2016 kreeg hij 150 uur taakstraf van de rechtbank in Alkmaar. De jonge Roelvink werd bestraft voor het helen van horloges tijdens twee afterparty's in een villa in het Noord-Hollandse Burgerbrug twee jaar eerder. De rechtbank sprak hem vrij van diefstal en het heimelijk verspreiden van een seksfilmpje. In 2015 raakt hij ook zijn rijbewijs kwijt doordat hij met alcohol achter het stuur zat.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP