Actrice en zangeres Olivia Newton-John vecht opnieuw tegen kanker. Dat vertelde ze zondagavond in een interview op de Australische tv.

Kanker

Bij het Grease-icoon werd zo’n twintig jaar geleden voor de eerste keer borstkanker geconstateerd. Olivia, die volgende week 70 wordt, overwon de ziekte, maar vorig jaar onthulde ze dat de ziekte was teruggekeerd. Daardoor moest ze haar An Evening With Olivia Newton-John-tour uitstellen.

Article continues after the ad

Chemotherapie

Vorige maand moest ze twee lezingen annuleren en dat voedde geruchten dat ze opnieuw was getroffen door kanker. Dat blijkt dus zo te zijn. Olivia vertelde dat er opnieuw een tumor bij haar is gevonden, nu onderaan haar rug. Ook vertelde ze dat ze in 2013 is behandeld vanwege uitzaaiingen. 'Ik besloot om het voor mezelf te houden', vertelde ze in de Sunday Night Show. De zangeres krijgt nu bestralingen en chemotherapie. Daarnaast gebruikt ze medicinale marihuana om haar pijn te verlichten. De wiet wordt geteeld door haar echtgenoot John Easterling. 'Het gaat eigenlijk best goed', aldus Olivia. 'Ik geloof dat ik wil winnen en dat is mijn doel.'

Memoire

Het nieuws over haar strijd tegen kanker komt aan de vooravond van de release van haar memoires Don't Stop Believin', waarin ze ook vertelt over haar strijd tegen de ziekte. 'Kanker is iets waar ik de rest van mijn lange leven rekening mee moet houden', schrijft ze in het boek.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)