De zorgen om haar verslaafde dochter; een ex-partner die zijn eigen dood in scène zette, het verlies van haar zus aan kanker: het leven van Olivia Newton-John, die wereldberoemd werd dankzij de musical Grease, wordt getekend door drama en verdriet. Zelf kreeg ze 25 jaar al eens borstkanker, en vorige week werd de gevreesde ziekte wederom bij haar geconstateerd. Hoeveel kan de zangeres nog verdragen?

Lees ook: Verschrikkelijk: Grease-actrice Olivia Newton-John heeft opnieuw kanker

Eigen Cancer Centre

Een zware klap voor de 68-jarige Olivia-Newton John: 25 jaar na haar eerste diagnose is ze opnieuw getroffen door borstkanker. De Australische zangeres en actrice van Britse oorsprong maakte het nieuws zelf bekend via Facebook. De afgelopen weken kampte ze met rugpijn. Na onderzoek bleek dat borstkanker te zijn, die is uitgezaaid naar de onderste wervels. De komende tijd wordt ze bestraald in haar eigen Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre in Melbourne.

Positief terugkijken

Olivia heeft het allemaal al eerder meegemaakt: in 1992 kreeg ze ook al de diagnose borstkanker. Dat bleek gelukkig niet haar doodvonnis: na een chemotherapie en borstamputatie werd ze 'schoon' verklaard. Maar daar ging een angstige periode aan vooraf. 'Op een nacht, niet lang nadat ik te horen had gekregen dat mijn borst geamputeerd moest worden, kon ik niet slapen,' vertelde ze in een interview met Radio Times. 'Ik was ervan overtuigd dat de kanker zich had verspreid over mijn hele lichaam. Ik was doodsbang.'

Onzeker

Wekenlang was ze verward en onzeker over haar lot, maar eenmaal gekalmeerd sloeg de vechtlust toe. 'Diep vanbinnen was er al die tijd een klein beetje hoop. Een klein stemmetje dat tegen mij zei: Je doet het goed en je zal het wel redden. Dat heeft me erdoorheen geholpen.' Sindsdien zet Olivia zich in voor allerlei stichtingen tegen borstkanker en richtte ze haar eigen onderzoekscentrum op. Ze vertelde met een positief gevoel terug te kijken op haar ziekte. 'Ik ben dankbaar voor de ervaring, want als ik dit niet zou hebben meegemaakt, zou ik veel dingen niet hebben gedaan. Het heeft me geleerd mededogen te hebben met anderen, die door een zware periode gaan.' 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 23 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty Images

Als je ruimte tekort komt, kun je twee dingen doen: verhuizen of... het huis van de buren erbij kopen, zoals modekoningin Nikkie Plessen heeft gedaan! 

‘Nikkie en Ruben hebben het huis naast hen gekocht,’ aldus onze bron. ‘Het is de bedoeling dat ze dat pand gaan verbouwen, waarna ze hun huidige woning uiteindelijk waarschijnlijk zullen verkopen.’ Het is voor Nikkie belangrijk om in haar geliefde buurtje in Amsterdam-Zuid te blijven wonen – het Vondelpark, waar haar kinderen Jolie (8) en Alain (3) heerlijk kunnen ravotten, zit om de hoek en datzelfde geldt voor haar eigen kledingzaak. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Tien jaar geleden kwam er abrupt een einde aan de tv-carrière van Christine van der Horst. Op een comeback hoeven fans van haar talkshow Nachtsuite echt niet te rekenen. De voormalig presentatrice mijdt de schijnwerpers en dat heeft een droevige reden.

Fans vragen zich af waar ze is gebleven. Christine staat bekend als een vrouw van de wereld. In het verleden woonde ze onder meer in Canada en de Verenigde Staten. Er werd gedacht dat ze een nieuw bestaan had opgebouwd in het buitenland, maar dat blijkt niet het geval. De gewezen belspeldiva woont nog altijd in haar geboorteplaats Zaandam, ontdekte Story. Daar verblijft ze in de woning die ze in 1999 kocht voor € 186.050. Tegenover Story verklaart Christine waarom we haar nooit meer zien: ‘Ik doe niets meer in tv-land. Het was een heel fijne periode in mijn leven, maar die ligt achter mij.’ De reden voor haar teruggetrokken bestaan is een verdrietige. ‘Nog niet zo lang geleden is mijn moeder overleden. Ik wil graag de privacy hebben om dat een plek te geven.’ Het moet een klap zijn voor Christine, die een bijzondere band had met haar moeder. Zo bijzonder dat zij vrijwel altijd samenwoonden. ‘Het was niet zozeer een bewuste keuze om mijn moeder in huis te nemen. Ze is gewoon nooit weggegaan.’ Uiteindelijk verliet de moeder van Christine toch het huis van haar dochter. ‘Mijn moeder is de enige vrouw die pas op haar 81e op zichzelf is gaan wonen,’ vertelde Christine daarover in het programma MAX & Martine.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Marcel Hemelrijk (ANP)