De zorgen om haar verslaafde dochter; een ex-partner die zijn eigen dood in scène zette, het verlies van haar zus aan kanker: het leven van Olivia Newton-John, die wereldberoemd werd dankzij de musical Grease, wordt getekend door drama en verdriet. Zelf kreeg ze 25 jaar al eens borstkanker, en vorige week werd de gevreesde ziekte wederom bij haar geconstateerd. Hoeveel kan de zangeres nog verdragen?

Lees ook: Verschrikkelijk: Grease-actrice Olivia Newton-John heeft opnieuw kanker

Eigen Cancer Centre

Een zware klap voor de 68-jarige Olivia-Newton John: 25 jaar na haar eerste diagnose is ze opnieuw getroffen door borstkanker. De Australische zangeres en actrice van Britse oorsprong maakte het nieuws zelf bekend via Facebook. De afgelopen weken kampte ze met rugpijn. Na onderzoek bleek dat borstkanker te zijn, die is uitgezaaid naar de onderste wervels. De komende tijd wordt ze bestraald in haar eigen Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre in Melbourne.

Positief terugkijken

Olivia heeft het allemaal al eerder meegemaakt: in 1992 kreeg ze ook al de diagnose borstkanker. Dat bleek gelukkig niet haar doodvonnis: na een chemotherapie en borstamputatie werd ze 'schoon' verklaard. Maar daar ging een angstige periode aan vooraf. 'Op een nacht, niet lang nadat ik te horen had gekregen dat mijn borst geamputeerd moest worden, kon ik niet slapen,' vertelde ze in een interview met Radio Times. 'Ik was ervan overtuigd dat de kanker zich had verspreid over mijn hele lichaam. Ik was doodsbang.'

Onzeker

Wekenlang was ze verward en onzeker over haar lot, maar eenmaal gekalmeerd sloeg de vechtlust toe. 'Diep vanbinnen was er al die tijd een klein beetje hoop. Een klein stemmetje dat tegen mij zei: Je doet het goed en je zal het wel redden. Dat heeft me erdoorheen geholpen.' Sindsdien zet Olivia zich in voor allerlei stichtingen tegen borstkanker en richtte ze haar eigen onderzoekscentrum op. Ze vertelde met een positief gevoel terug te kijken op haar ziekte. 'Ik ben dankbaar voor de ervaring, want als ik dit niet zou hebben meegemaakt, zou ik veel dingen niet hebben gedaan. Het heeft me geleerd mededogen te hebben met anderen, die door een zware periode gaan.' 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 23 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty Images

Art Rooijakkers kennen we natuurlijk als de serieuze, voormalige presentator van 'Wie is de Mol?'. In dit programma liet hij zich niet makkelijk van de wijs brengen, maar door zijn twee dochtertjes Puk en Keesje laat hij een hele andere kant van zichzelf zien.

De tweeling rijdt namelijk op hun te schattige roze fietsjes mét papa Art door Amsterdam. Dat dit niet zonder gevaar is, blijkt wel uit het bijschrift dat de presentator gebruikt. Hij noemt zijn twee meiden namelijk de 'roze Hells Angels'.

Tweeling

April 2017 liet Art weten dat hij en zijn vriendin Andrea Pleijte niet de ouders waren geworden van één, maar twee kinderen. Rooijakkers plaatst regelmatig de liefste kiekjes van zijn dochtertjes.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders

Na ruim tien jaar hebben Filemon Wesselink en zijn vriendin Michaela een punt achter hun relatie gezet. Dat laat de presentator zojuist via Facebook weten.

De twee zijn nooit in het huwelijksbootje gestapt, maar kregen wel drie kinderen: Sebastiaan, Danique en Benjamin. Filemon schrijft: 'Hierbij wil ik melden dat mijn inmiddels ex-vriendin en ik al een tijdje uit elkaar zijn. We voeden de kinderen gezamenlijk en vriendschappelijk op zodat ze toch een gelukkige jeugd krijgen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Show | Beeld: Peter Smulders