Olga Zuiderhoek mag dan 71 zijn, ze heeft de energie van een jonge meid. Maar de actrice realiseert zich na het overlijden van haar man dat het elke dag afgelopen kan zijn...

De wereld van actrice Olga Zuiderhoek stortte in 2010 volledig in, toen haar man jazzmuzikant Willem Breuker na een kort ziekbed kwam te overlijden. Olga bleef moederziel alleen achter in hun ruime appartement in hartje Amsterdam, waardoor de dagen aanzienlijk langer leken te duren dan vierentwintig uur. Wat ook niet meehielp in het verwerkingsproces van Olga is dat ze nooit moeder is geworden en dus niet kon rekenen op de onvoorwaardelijke steun van haar kinderen en kleinkinderen. Maar gelukkig voor Olga hielden haar goede vrienden, vriendinnen en hechte contacten in de acteurswereld haar goed in de gaten. In 2012 besloot Olga in te gaan op het aanbod van vier goede vriendinnen die het plan hadden opgevat gezamenlijk hun intrek te nemen in een appartementencomplex nabij het Centraal Station in Amsterdam. Vanaf dat moment is de lach terug in het leven van Olga en geniet ze volop van al het moois dat het leven haar nog te bieden heeft. ‘Hier kunnen we oud worden,’ vertelde de 71-jarige Olga onlangs op de website van Televizier over haar studentikoze huidige leefomgeving met een handvol goede vriendinnen. De dames lopen dagelijks bij elkaar in en uit, delen abonnementen op kranten en tijdschriften en genieten gezamenlijk van bijzondere gebeurtenissen en hun favoriete tv-programma’s. ‘Er is ook een lift in het complex en we kunnen elkaar in de gaten houden, zodat we hopelijk niet naar tehuizen hoeven,’ zegt Olga, want: ‘Ik vind je een sufferd als je daar op onze leeftijd nog niet over hebt nagedacht.’

Inrichting

De huidige leefsituatie van Olga is enigszins vergelijkbaar met die van haar personage, Eefje Brand, in de Omroep MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, waar elke maandagavond ruim anderhalf miljoen mensen naar kijken. In de serie komt Eefje als frisse en vitale vrouw op leeftijd in een bejaardencentrum te wonen, maakt ze al snel nieuwe vrienden en zorgt ze met haar medebewoners voor het vertier. Zo vormen ze gezamenlijk het clubje Omanido, ‘oud maar niet dood’, waarmee ze tal van leuke uitstapjes organiseren zoals een middag jeu-de-boulen, gokken in het casino en het volgen van een kookcursus. De rol van hoofdpersonage Hendrik Groen wordt gespeeld door Olga’s goede vriend Kees Hulst, die haar na het overlijden van haar man ook enorm heeft gesteund. Sterker nog, toen Olga in 2012 naar haar huidige onderkomen verhuisde, was Kees bijna niet uit haar buurt weg te slaan. Elke zware verhuisdoos werd door hem met een steekwagentje vakkundig in de verhuis-wagen gereden en ook bij de inrichting van haar appartement schuwde Kees het werk allerminst. 

Romance

In de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen lijkt er een romance te ontstaan tussen het personage van Olga en dat van Kees, maar in het echte leven zal dat er niet van komen. Desondanks koestert Olga haar vriendschap met Kees enorm, net als de onvoorwaardelijke steun die ze krijgt van goede vriendin Loes Luca. Deze energieke vakgenoten zijn net als Olga niet van het toneel en de tv weg te slaan en dat is volgens henzelf ook het grote geheim van hun lange houdbaarheidsdatum. Zo speelt Olga niet alleen in Het geheime dagboek van Hendrik Groen maar was ze de afgelopen zeven seizoenen ook te zien in Penoza én speelde ze twee jaar lang de rol van koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje. Wie niet beter zou weten zou denken dat Olga intussen aan haar tweede jeugd is begonnen. ‘Ik ben nog net zo eigenwijs als toen ik zestien was,’ aldus Olga, die in haar achterhoofd wel degelijk rekening houdt met haar leeftijd. ‘Ik heb nu een la waar op het randje ‘euthanasie’ staat, zodat mijn zussen en vriendinnen de euthanasiepapieren meteen kunnen vinden. Je moet de dood niet wegduwen, daar wordt-ie alleen maar enger van.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel.


Beeld: Peter Smulders

Jada, het tweejarige dochtertje van styliste Chantal Bles en voormalig autocoureur Robert Doornbos, is wederom met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Het ernstig zieke meisje heeft een longontsteking.

Longontsteking

Chantal en Robert kwamen net terug van een romantisch tripje in Londen, toen het noodlot toesloeg. 'Direct na aankomst konden we door racen naar het Emma kinderziekenhuis want daar was Jada met spoed opgenomen met een longontsteking,' laat de styliste op Instagram weten. 'Een emotionele rollercoaster maar de pure werkelijkheid voor ons... alles voor onze sterke Jada!'

Ernstig ziek

Het meisje werd een maand geleden ook opgenomen in het ziekenhuis, ze had toen hoge koorts. Jada is ernstig ziek. Deze winter werd er een grote tumor bij haar ontdekt met uitzaaiingen. 

Broertje Josh

In juli werd Jada grote zus, toen haar broertje Josh ter wereld kwam.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)

Chantal Janzen en haar man Marco Geeratz hebben iets te vieren. Het is vandaag precies vier jaar geleden dat ze elkaar de eeuwige trouw beloofden. Daarom deelt de presentatrice een bijzondere trouwfoto.

Bruiloft

Chantal en Marco gaven elkaar op 11 december 2014 het jawoord tijdens een ceremonie in het Hotel Café Royal te Londen. Die locatie is niet zomaar gekozen. Het stel had hun eerste officiële date in het chique hotel. Het huwelijk werd voltrokken door goede vriend Paul de Leeuw, in het bijzijn van zo'n honderd genodigden. Na de ceremonie werden de bloemetjes buitengezet in het Claridge's Hotel.

Trouwfoto

De presentatrice staat op haar Instagramaccount stil bij het huwelijksjubileum. Ze deelt een foto van de huwelijksdag. Chantal, die schittert in een creatie van Addy van den Krommenacker, en haar kersverse man staan hand in hand met hun zoontje James. '11-12-‘14,' schrijft ze bij de bijzondere foto, gevolgd door een rood hartje. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP