Olga Commandeur had een goed huwelijk met haar eerste liefde. Toch brak ze met de vader van haar twee kinderen. De Nederland in Beweging!-presentatrice miste aanvankelijk geen man, maar dat duurde niet lang. En van haar amoureuze zoektocht op internet 
heeft ze geen moment spijt!  

Olga Commandeur (61) mag dan sinds 2000 vooral bekend zijn als presentatrice van het populaire Nederland in Beweging!, ze begon haar carrière ooit als atlete. Vanaf haar dertiende ging Olga fanatiek sporten, wat haar een wereldjeugdrecord én een Europees jeugdkampioenschap op de 800 meter opleverde. Olga werd later meerdere malen Nederlands kampioene op individuele nummers én in estafette-verband. Ook nam ze deel aan de Olympische Spelen van 1984. Daarna was het tijd om haar sportcarrière, waarin ze vaak moest dealen met blessures, te beëindigen. 

Article continues after the ad

Gezin

Haar privéleven kreeg ook meer vorm: in 1985 ging Olga samenwonen met boogiewoogie-pianist Jaap Dekker, met wie ze twee jaar later trouwde. Het huwelijksgeluk werd bekroond met de geboorte van zoon Dennis (1988) en dochter Chantal (1989). Gezin en werk gingen goed samen. Toch brak ze met de vader van haar twee kinderen. ‘We hebben elkaar op mijn achttiende ontmoet. Hij was mijn eerste liefde. Achteraf gezien was ik veel te jong voor een serieuze relatie. Hij was een stuk ouder en overrompelde me met zijn flair. Onze kinderen zijn in een liefdevol huwelijk geboren, maar later groeiden we uit elkaar. Ik was niet meer gelukkig, ik was mezelf kwijtgeraakt,’ zegt ze in Plus Magazine.

Datingsite

Over de periode vlak na de scheiding vertelt Olga: ‘Op mijn 42ste stond ik er voor het eerst in mijn leven echt alleen voor. Dat had ik nodig, ik moest mezelf weer leren kennen.’ Olga miste geen man om zich heen, maar: ‘Na een jaar begon ik te denken over een nieuwe relatie. Een vriendin van me had een vriend gevonden via een datingsite. Dat leek me ook wel iets voor mij. Ik ben geen kroegtype. Frank was een van de mannen die reageerden, ik vond hem direct aantrekkelijk. We hadden leuk contact en schreven elkaar lange teksten. Het klikte.’ Ze vervolgt: ‘Hij is lief, attent en actief. We hebben een heel gelijkwaardige relatie waarin we veel samen doen, maar elkaar ook vrijlaten om met vrienden dingen te ondernemen. Ik ben erg gelukkig met Frank. 

Beeld: Peter Smulders
Lees het hele verhaal in Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.