Olcay Gulsen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze in haar jeugd haar vader verafschuwde. Als dochter van een schizofrene, verslaafde man had ze het moeilijk. Maar inmiddels heeft ze ook begrip gekregen voor zijn situatie en helpt ze hem waar ze kan. 

Wie Olcay Gulsen (37) zo’n vier jaar geleden tegen Johnny de Mol over haar vader hoorde praten, ging er niet van uit dat zij zch ooit zou verzoenen met de man die haar heeft mishandeld. Toch heeft de modeontwerpster hem weer in de armen gesloten. Destijds vertelde Olcay in Waar is de Mol:  ‘Als ik de woonkamer binnenkwam, werd er heroïne gerookt. Het was een verzamelplek voor junks uit de buurt. Ik wist dat als die lui weggingen, mijn vader weer gewelddadig zou worden. Dan vluchtte ik naar mijn slaapkamer en door muziek op te zetten sloot ik me af van het lawaai en het geweld. Er waren momenten dat ik bang was dat mijn vader mijn moeder zou vermoorden. Hij sloeg mij ook. Hij sloeg iedereen. Meestal was mijn moeder het slachtoffer. Maar omdat wij haar wilden beschermen, kregen ook wij klappen. Ik denk dat ik de afschuwelijkste jeugd heb gehad die je je maar kunt voorstellen.’ 

Lees het hele artikel in de Story editie 10. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)