Olcay Gulsen kwam dinsdag in de uitzending van RTL Boulevard uitgebreid terug op opmerkingen die zij maandag maakte over nieuwe plussize-paspoppen van Nike. Haar commentaar in de uitzending van maandag werd door veel mensen ervaren als ‘fatshaming’. Gulsen had op sociale media al aangegeven dat dit absoluut niet de bedoeling was, maar was dinsdagavond ook in de uitzending om nog tekst en uitleg te geven.

'Als mensen gekwetst zijn door mijn opmerkingen, dan spijt me dat, ook al had ik mijn opmerkingen niet zo bedoeld', erkende de socialite. 'Voor mijn gevoel ging de discussie en mijn opmerkingen over de merkstrategie, zeker niet over de mensen zelf. Maar het is duidelijk dat mijn bedoelingen niet goed uit de verf kwamen.'

Article continues after the ad

Gulsen wil ver bij elke vorm van ‘fatshaming’ vandaan blijven, stelde ze met klem. 'Ik werd zelf een jaar geleden ook gefatshamed en weet hoe superklote dat is. Ik hou van vrouwen in iedere vorm en maat. Ik vind het heel pijnlijk dat mijn opmerkingen bij mensen op een andere manier zijn overgekomen.'

Vollere paspoppen

In het item over de nieuwe vollere paspoppen zei de presentatrice te schrikken van de omvang van de pop. 'Ik vind: dit is niet echt een maatje meer. Dit is maatje 48-50 denk ik.' Peter R. de Vries reageerde met de vraag wat dat uitmaakt. 'Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten', zei Olcay, wat ladingen aan boze reacties op social media veroorzaakte.

Ook collega Caroline Tensen kwam onder vuur te liggen door wat ze over het onderwerp zei. De presentatrice vroeg zich hardop af of mensen met een maatje meer wel in strakke sportkleding willen sporten, wat kijkers haar niet in dank afnamen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders