Ruud de Wild heeft darmkanker, zo liet hij maandag op de radio in zijn eigen show weten. Zijn vriendin Olcay en hij zijn bedolven onder de lieve reacties.

Gulsen heeft dinsdag haar waardering uitgesproken voor de steun die ze heeft gekregen nadat bekend werd dat haar vriend Ruud de Wild darmkanker heeft.

Article continues after the ad

Liefde en steun

Ook schrijft de presentatrice in haar Instagram Stories dat ze goed voor hem gaat zorgen. 'Bedankt voor al jullie lieve berichten over Ruud', schrijft Gulsen. 'Hij is enorm onder de indruk van al jullie steun & liefde. Ik ga goed voor hem zorgen en hou jullie op de hoogte.'

Vroege diagnose

De 51-jarige NPO Radio 2-dj maakte maandag bekend dat hij de diagnose een paar maanden geleden heeft gekregen. De Wild is er naar eigen zeggen vroeg bij en heeft al een eerste ingreep gehad.

Operatie

'Helaas is niet alles weg. Ik moet nog een keer geopereerd worden en na die operatie moet ik een tijdje revalideren', zei hij in zijn radioprogramma De Wild in de Middag.

Vervanger op de radio

De dj verwacht er de komende drie maanden uit te zijn en wordt in de tussentijd vervangen door Eddy Keur. 'Ik ben gezegend met de allerbeste artsen en ze zijn er eigenlijk supersnel bij maar ja, kanker blijft kanker en het blijft iets engs', vertelde hij. 'Ik hoop na die revalidatie terug te komen. Jullie zijn nog niet van mij af.'

Tijdelijke klus

Keur heeft 'gemengde gevoelens' over zijn tijdelijke klus bij NPO Radio 2. Dat schrijft de dj op Instagram nadat bekend werd dat hij vanaf dinsdag voorlopig het programma De Wild in de Middag overneemt.

Wrang

'Supercool, de aanleiding maakt het echter erg wrang. Toen ik hoorde dat Ruud kanker heeft, schrok ik me te pletter. Ruud is een van mijn nog weinig over zijnde radio-iconen. Gelukkig gaat het allemaal goed komen met Ruud. Hij was er op tijd bij.'

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.