In het NTR-programma Dream School was Olcay Gulsen maandagavond openhartiger dan ooit. Om de ogen van de deelnemende schoolverlaters te openen, deelde de ontwerpster hoe ze is opgegroeid in een huis waar mishandeling aan de orde van de dag was. En dat maakt veel indruk.

Dream School is een programma waarin bokser Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde proberen vroegtijdige schoolverlaters te helpen. Dit in samenwerking met schoolverlaters die hun leven hebben omgegooid en inmiddels bekende Nederlanders zijn geworden.

Gastdocent 

In de aflevering van maandag is Olcay Gulsen de gastdocent. Ze heeft een indrukwekkend en inspirerend levensverhaal, want al op haar 21 startte de ondernemer haar eigen bedrijf. Haar strategie om de leerlingen te helpen, is het opstellen van de welbekende SWOT-analyse. Oftewel, het in kaart brengen van hun sterke en zwakke punten en kansen en bedreigingen.

Heftige jeugd

Maar voor ze dit doet, wil Olcay Gulsen eerst haar eigen verhaal delen met de schoolverlaters. “M’n vader is schizofreen en daarnaast had hij ook een enorme drugs- en gokverslaving, wat zich uitte in heel veel geweld in ons gezin. Waarom ik jullie dit vertel? Omdat het me best wel wanhopig maakte toen ik jong was.” De brunette vertelt dat haar vader haar moeder op een avond zelfs heeft neergestoken, waarna hij in een instelling is opgenomen.

Article continues after the ad

Veel boosheid

Olcay Gulsen vertelt dat ze heel veel boosheid naar haar vader toe voelde. Maar ook op haar moeder was ze geregeld boos. “Mijn moeder pikte het en accepteerde het allemaal, dat 6 kinderen zó moesten lijden. En achteraf dacht ik: ik kan boos zijn op iedereen, maar wat ik ook kan doen is m’n woede omzetten in inzet.” Haar verhaal komt hard binnen bij de leerlingen en zorgt voor veel herkenning en motivatie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Libelle.nl