Olcay Gulsen is door het stof gegaan nadat ze op social media flink wat kritiek over zich heen kreeg door uitspraken die ze maandag deed in RTL Boulevard. De presentatrice zette in de uitzending haar vraagtekens bij nieuwe plussize-paspoppen van Nike en dat werd door velen als beledigend opgevat.

"Lieve mensen.. ik ben absoluut geen fatshamer en het spijt me als ik mensen heb gekwetst want dat is nooit mijn bedoeling", reageert Olcay dinsdag op de ophef. "Wellicht heb ik het niet goed uitgelegd maar alsnog mijn oprechte excuses. Ik hou van mensen in elke vorm."

Article continues after the ad

Maatje meer

In het item over de nieuwe vollere paspoppen zei de presentatrice te schrikken van de omvang van de pop. "Ik vind: dit is niet echt een maatje meer. Dit is maatje 48-50 denk ik." Peter R. de Vries reageerde met de vraag wat dat uitmaakt. "Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten", zei Olcay, wat ladingen aan boze reacties op social media veroorzaakte.

Caroline Tensen

Ook collega Caroline Tensen kwam onder vuur te liggen door wat ze over het onderwerp zei. De presentatrice vroeg zich hardop af of mensen met een maatje meer wel in strakke sportkleding willen sporten, wat kijkers haar niet in dank afnamen. Collega Ronald Molendijk is het ook niet eens met Caroline. "Moet je dan in een donkere kamer op zolder gaan sporten?", vroeg hij haar in de uitzending.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)