Olcay Gulsen onthult dat ze niet gewenst was door haar ouders. Bovendien was haar moeder enorm teleurgesteld dat ze geen jongetje kreeg. 

Teleurstelling

De BN'er doet haar verhaal in RTL Boulevard, waar werd gepraat over de teleurstelling die sommige ouders ervaren als hun baby geen jongetje of meisje blijkt te zijn. Het is een bekend onderwerp voor Olcay. Ze komt uit een gezin met zes kinderen, waarvan alleen de tweede een zoon is. Haar eigen moeder wilde dolgraag nog een zoon, maar kreeg een dochter. "Als kind zag ik dat mijn moeder er ontzettend teleurgesteld over was, soms bijna depressief, als ze hoorde dat het weer een meisje was," vertelt de modeontwerpster.

Niet gewenst

Olcay kan zich wel voorstellen dat ouders teleurgesteld kunnen zijn als ze geen zoon of dochter krijgen. "Ik zag het verdriet bij mijn moeder, dus kan me wel voorstellen. Ik keur het overigens niet goed dat je een voorkeur hebt en dan teleurgesteld bent." De teleurstelling van haar moeder is niet het enige waar ze mee moet dealen. "Ik was ook niet echt een gewenst kind, dus heb ook verschillende dingen meegemaakt," aldus Olcay. Inmiddels is de band met haar moeder weer hersteld. 

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders