Olcay Gulsen onthult dat ze niet gewenst was door haar ouders. Bovendien was haar moeder enorm teleurgesteld dat ze geen jongetje kreeg. 

Teleurstelling

De BN'er doet haar verhaal in RTL Boulevard, waar werd gepraat over de teleurstelling die sommige ouders ervaren als hun baby geen jongetje of meisje blijkt te zijn. Het is een bekend onderwerp voor Olcay. Ze komt uit een gezin met zes kinderen, waarvan alleen de tweede een zoon is. Haar eigen moeder wilde dolgraag nog een zoon, maar kreeg een dochter. "Als kind zag ik dat mijn moeder er ontzettend teleurgesteld over was, soms bijna depressief, als ze hoorde dat het weer een meisje was," vertelt de modeontwerpster.

Niet gewenst

Olcay kan zich wel voorstellen dat ouders teleurgesteld kunnen zijn als ze geen zoon of dochter krijgen. "Ik zag het verdriet bij mijn moeder, dus kan me wel voorstellen. Ik keur het overigens niet goed dat je een voorkeur hebt en dan teleurgesteld bent." De teleurstelling van haar moeder is niet het enige waar ze mee moet dealen. "Ik was ook niet echt een gewenst kind, dus heb ook verschillende dingen meegemaakt," aldus Olcay. Inmiddels is de band met haar moeder weer hersteld. 

Beeld: Edwin Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)