Gisteravond konden kijkers weer genieten van een aflevering van 'Five Days Inside'. In deze laatste aflevering krijgt Beau van Erven Dorens een uniek kijkje achter de schermen bij Circus Renz.

Circus Renz

Circus Renz werd in 1991 opgericht door Herman Renz. Maar de historie van het circus gaat in feite veel verder terug. Zo is het van oorsprong een Duits circus en toert de familie Renz al sinds 1842 over de wereld. Beau trekt nu ook een aantal dagen mee met de familie en krijgt met eigen ogen te zien hoeveel liefde er wel niet in het circus zit. Zo ziet hij hoe ontzettend hard er wordt gewerkt achter de schermen van het circus en hoe de familie hun hele leven daaraan wijdt. 

Dieren

Ook de circusdieren komen voor in de aflevering. Het circus ligt namelijk regelmatig onder vuur vanwege hun werk met dieren. Maar volgens de circusleden, zijn deze dieren voor hen ook als familie. "Die olifanten zijn ons leven. Ze zijn nu ook bijna 50 jaar oud”, hoor je Bernardo Renz zeggen. Beau krijgt hier ook te zien hoe er voor deze dieren wordt gezorgd, wat nog een hele zware klus blijkt te zijn. 

Reacties

Tijdens de aflevering, Twitterden de kijkers erop los. Hij lijkt erop dat de ogen van de meeste kijkers zijn geopend na het zien van de hardwerkende familie: "Sta er nooit bij stil maar het is erg hard werken zo'n circus".

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Twitter, RTL | Beeld: Peter Smulders