Amber Brantsen is zwanger. Dat maakte de NOS-nieuwslezeres donderdag bekend via sociale media.

'Rachid Finge en ik willen je graag iets vertellen', kondigt de 30-jarige Amber aan bij een filmpje waaruit blijkt dat er een kleine op komst is. De journalist is in februari uitgerekend. Amber en Rachid, die jarenlang actief was als nieuwslezer op de radio en nu werkzaam is bij Google, zijn al enkele jaren samen.

Article continues after the ad

Onwel

Amber kwam begin deze maand nog in het nieuws omdat ze aan het einde van het vroege NOS Journaal onwel werd.  Ze zal voorlopig dan ook geen journaals meer voor de NOS presenteren. Brantsen beleeft een 'behoorlijk heftig eerste trimester', zo schrijft ze op Instagram. 'Misselijkheid in combinatie met een extreem lage bloeddruk is een slechte mix. Ik voel me dan ook erg beroerd en dat is de reden dat ik momenteel even niet op tv ben', aldus Amber, die bevestigt dat haar flauwte van enkele weken geleden, live op televisie, ermee te maken had.

Gezondheid

Na dat 'eerste publieke tv-optreden' van de kleine kreeg de 30-jarige Amber naar eigen zeggen veel vragen over haar gezondheid. 'Ik ben op sociale media gediagnosticeerd met van alles, maar geen zorgen, de oorzaak was allang duidelijk', schrijft ze. Amber hoopt snel weer op de been te zijn. 'Ze zeggen dat het beter wordt, dus daar hou ik me aan vast. En ondanks alles zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar dat er een kleintje onderweg is!'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.