Als Wouter Zwart aan het woord is, gaat het meestal over politieke vraagstukken of schandalen rond president Trump. In Story laat de Amerika-correspondent nu een heel andere kant van zichzelf zien. Zo vertelt hij alles over zijn grote liefde Elsa, die voor hem meerdere offers bracht... 

Voor heel wat Nederlanders is NOS-correspondent Wouter Zwart (41) inmiddels een vertrouwd gezicht in de huiskamer. Logisch ook: onder het woelige bewind van president Trump kwam hij als vaste Amerika-correspondent de laatste tijd vaak in beeld bij het NOS Journaal. Over een paar maanden keert Wouter Washington echter de rug toe. ‘Ik ben gevraagd om correspondent in Duitsland te worden voor de NOS,’ vertelt Wouter aan Story. ‘Dat is wel even spannend, want ik kan niet zeggen dat ik nu al een kenner van de Duitse politiek ben. Ik zal me de komende maanden heel stevig moeten gaan inlezen, want 1 april aanstaande begin ik al.’ Het is niet voor het eerst dat Wouter een ingrijpende verhuizing meemaakt. Hij begon zijn carrière als buitenlandreporter namelijk ver weg in het Chinese Beijing! Het was een periode die zeer bepalend zou zijn voor zijn leven. Al was het alleen al om het feit dat Wouter in Beijing zijn grote liefde Elsa tegenkwam! ‘Ik heb haar ontmoet toen zij stage aan het lopen was voor haar studie journalistiek. Elsa werkte toen als producer voor een correspondent van het Duitse weekblad Der Spiegel. Als Chinese wist zij in Beijing natuurlijk overal de weg. In die tijd heb ik haar via via leren kennen en zijn we verliefd geworden. Dat is gelukkig nooit meer overgegaan en we zijn zelfs keurig getrouwd.’ Na een paar jaar in China kreeg Wouter de vraag of hij voor de NOS naar de Verenigde Staten wilde als reporter. ‘Dat was altijd mijn grote droom, maar ik kon dat besluit niet in mijn eentje nemen omdat Elsa en ik al samen waren. Ik moest het met haar overleggen, maar gelukkig bleek ze bereid om met me mee te gaan. Toen Elsa mij ontmoette, wist ze natuurlijk dat iets als dit zou kunnen gebeuren. Maar toch. Zij moest wel haar familie en haar vertrouwde omgeving achterlaten voor mijn carrière. Dat was best wel even heftig hoor.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto's die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren.

Lieke van Lexmond

André Hazes

Olcay Gulsen

Georgina Verbaan

Barry Atsma

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, Instagram

Met een druk tv-jaar voor de boeg vond Paul de Leeuw (56) het hard nodig even geestelijk bij te tanken. En waarom dan niet het nuttige met het aangename verenigen en meteen een beetje fysiek bijkomen?

Daarom reisde de nog altijd populaire presentator met zijn man Stephan Nugter (50) naar het zonnige Miami Beach in de Amerikaanse vakantiestaat Florida. Even zonder hun zoons Kas (16) en Toby (15), zodat Paul en Stephan samen wat échte qualitytime hadden. Een six- pack heeft de RTL4-ster natuurlijk nooit gehad, maar hij ziet er op zijn manier toch redelijk strak uit. En hoewel een Speedo geen optie meer is, durfde Paul het aan om voor het oog van heel mondain Miami de golven te trotseren in een zwembroek met een ‘Brabants bontje’.

Dit artikel komt uit Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? 

Beeld: Edwin Smulders