Hoewel Wesley en Yolanthe een officiële scheiding nooit daadwerkelijk bevestigden, en een dagblad en het bijbehorende showbizzblad onlangs met grote stelligheid beweerden dat de twee weer terug bij elkaar zouden komen, wisten échte intimi wel beter: hun huwelijk is definitief over en uit – slechts een wonder zou nog redding kunnen bieden.

Yolanthe veranderde haar achternaam van Sneijder-Cabau terug in Cabau en verwijderde alle gezamenlijke foto’s met Wesley van haar Instagram-pagina, ook al zal hij natuurlijk altijd de vader van hun zoontje Xess Xava (3) blijven. Verder valt op dat Yolanthe druk bezig is om zelf weer een stuk inkomen te vergaren. Daarbij ondervindt ze echter wel de nodige pro-blemen. Het is geen geheim dat Yolanthe al jarenlang droomt van een acteercarrière in Hollywood, maar het lukt haar maar niet in de VS voet aan de grond te krijgen. Niet héél vreemd, want alleen al in Los Angeles zijn veel daar geboren en getogen professionele acteurs en actrices momenteel barman, taxichauffeur of honden-uitlaatster, en ook zij doen er audities. In 2012 bemachtigde Yolanthe een rol in de film Move On. Althans, dat dacht ze: toen de film na veel tamtam vooraf in première ging, bleek de bijdrage van Yolanthe op de vloer van de montageruimte te zijn beland – ze was volledig uit de film geknipt! Dat betekende voor Yolanthe een flinke teleurstelling, want deze film had haar grote doorbraak in Hollywood moeten betekenen. Hoewel Yolanthe vervolgens wel een kleine rol in de Amerikaanse film Pain & Gain wist te bemachtigen, waarin ze de vriendin van acteur Mark Wahlberg mocht spelen, en deze keer de eindmontage wél overleefde, zorgde ook dat niet voor aandacht van de grote filmstudio’s.

Article continues after the ad

Wéér in duigen

Inmiddels lijkt de deur naar een Hollywood-rol echter op een kier te zijn opengezet door haar zwager Marcel Boekhoorn (59), de miljardair die een relatie heeft met Yolanthe’s zus Rebecca. Marcel kocht vorig jaar met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos en een groep franchisers de Nederlandse winkelketen HEMA. Hij benaderde vervolgens schoonzus Yolanthe om haar kinderkledinglijn Bananas&Bananas exclusief bij HEMA te verkopen. Ook kwam Yolanthe overeen dat zoontje Xess Xava als model in de reclamecampagne zou worden ingezet. Begin deze maand werd bekend dat HEMA onder de naam HEMA Amsterdam zal gaan samenwerken met de Amerikaanse winkelgigant Walmart, en er naast online verkoop in de VS ook enkele zelfstandige HEMA-winkels in Canada worden geopend. Dat zou voor Yolanthe de deuren naar een carrière in de VS wagenwijd openzetten en van Xess Xava in één klap een internationaal kindermodel maken. Niets bleek minder waar. ‘De collectie van Yolanthe is alleen in de Nederlandse winkels te vinden. Dus niet bij Walmart in de USA en Canada,’ aldus HEMA-woordvoerder Nathalie Krüger in een reactie aan Story. 

Dit artikel komt uit Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees je verder via Tijdschrift.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders