Nikkie de Jager gaat begin juni meedoen aan Alpe D'HuZes. Ze gaat lopend de Franse berg Alpe d'Huez op om geld op te halen voor kankeronderzoek, vertelde de make-up-artieste maandag in RTL Boulevard. Nikkies streefbedrag is 10.000 euro. Haar sponsors hebben al ruim 3000 euro toegezegd.

Nikkies broertje Mikai overleed in mei vorig jaar op veertienjarige leeftijd. Het was voor haar reden met haar deelname aan Wie is de Mol? te stoppen. "2018 is een rollercoaster van emoties geweest. Na 2,5 jaar vechten verloor Mikai zijn strijd tegen kanker", schrijft Nikkie op de website van Alpe d'HuZes. "Mikai heeft me geleerd om het leven ten volle te leven, en echt niet als vanzelfsprekend te beschouwen. Hij leerde me moedig, onverschrokken en sterk te zijn. Net zoals hij."

Article continues after the ad

Alpe d'HuZes

"Daarom wandel ik dit jaar de Alpe d'HuZes. Voor Mikai, voor iedereen die kanker heeft en hulp nodig heeft. Mikai had een zeldzame en agressieve vorm van kanker. Geld inzamelen voor onderzoek is van vitaal belang om te overleven. Vriendje, ik mis je zo ongelooflijk veel. Je hebt me zo trots gemaakt. Nu is het tijd voor je grote zus om jou trots te maken."

Trainen

Tijdens Alpe d'HuZes beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez. Vorig jaar bracht de actie 11,3 miljoen euro op. Nikkie doet mee met haar beste vriendin en documentairemaakster Linda Hakeboom. Nikkies stiefvader, broer en stiefbroertje en haar vriend gaan fietsend over de 21 haarspeldbochten naar de top. Nikkie: "Ik ben 23 kilo afgevallen. Mijn god, ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen. Maar we gaan nu trainen, trainen, trainen. Alles om de top te bereiken voor Mikai."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld en tekst: ANP