Nikkie de Jager, als NikkieTutorials razend populair op YouTube, heeft haar eerste filmpje geplaatst sinds ze in eigen huis werd overvallen. Het gaat goed met Nikkie, maar ondanks dat kon ze haar tranen niet bedwingen.

Nikkie begint met te zeggen dat dit jaar een achtbaanrit voor haar is, maar dan gaat het mis. 'Ik moet nu al janken', snikt ze in het Nederlands. Na een paar keer diep ademhalen, doet ze haar verhaal en vertelt ze hoe ze, samen met haar vriend Dylan, onder schot werd gehouden tijdens de overval. Ze kan en mag niet te veel vertellen over de overval. Dat komt omdat het onderzoek naar het incident nog loopt en omdat het allemaal nog erg vers is. 'Maar ik ben OK', zegt Nikkie. De YouTube-ster bedankt ook haar trouwe fans voor alle steunbetuigingen die ze kreeg.

Drie daders

De make-upartieste vertelde vlak na de overval in een verklaring op Twitter dat ze op het moment van de overval thuis was met haar vriend Dylan en dat ze beiden onder schot werden gehouden. Ze vroeg mensen toen begrip te hebben dat ze de komende dagen even wat tijd voor zichzelf neemt. Volgens de politie werd haar woning door 'minimaal drie daders' overvallen. Ze bedreigden Nikkie en Dylan en stalen een onbekende buit. De overvallers vluchtten daarna weg in een beige personenauto. Er is nog niemand aangehouden voor de overval.

Internationale ster

Nikkie heeft op YouTube ruim 13,5 miljoen volgers. Wereldwijd is ze bekend. Haar bekendheid werd nog groter nadat ze had onthuld dat zij transgender is. Ze sprak onder meer in de talkshow van Ellen DeGeneres over haar coming-out. De vlogster begon in 2008 begon met het maken van filmpjes over haar werk als visagiste. Zij werkte samen met grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian.

Article continues after the ad

Beeld: NPO | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.