Het was een bewogen jaar voor Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials. Begin 2020 onthulde ze een groot geheim dat ze al lang met zich meedroeg: ze is transgender. Bevrijdend, zo vertelt ze in haar docu-serie.

In het laatste deel van de serie Layers of Me vertelt de beautygoeroe hoe ze zich voorbereid heeft op haar coming-out en wat voor gevoel het haar gaf nadat iedereen het wist.

Article continues after the ad

Spannende mailtjes

'Het voelde gek om het te zeggen, maar het is een bevrijding voor mij. Ik hoef niet meer achterom te kijken, ik hoef niet meer op spannende mailtjes te wachten. Ik heb niks meer. Ik voel me goed. Het voelt heel vrij”, vertelt ze.

Beste vriendinnen

Linda Hakeboom is degene die Nikkie heeft gevolgd voor de docu-serie. Ze is al lang de beste vriendin van Nikkie en zelfs zij kende haar geheim niet. Nikkie: 'Dat is zo iets engs als je zo’n goede band hebt met iemand. Dan ben je zo bang dat je ze kwijtraakt.'

Vrijheid

Nikkie heeft nog een boodschap voor haar volgers. 'Voor alle transpersonen die dit kijken, weet dat het oké is om er niet over te willen praten. Maar weet ook dat het waarschijnlijk wel beter is om te doen. Ik heb niets meer te verbergen. Dat is vrijheid.'

Bron: YouTube Beeld: NPO

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.