Het succesvolle tv-programma De Verraders krijgt nieuwe spelregels. Behalve een aantal nieuwe spelelementen komen er ook nieuwe regels voor de finale, vertellen de bedenker en producent van het programma dinsdag in het AD.

Na de voor veel kijkers ietwat teleurstellende finale van eerste seizoen, waarbij de laatste 'verrader' Samnatha Steenwijk de pot deelde met de laatste 'getrouwe' Chatilla van Grinsven en er dus niet echt een winnaar was, volgen er nu enkele wijzigingen in het programma. In de finale gaat de pot met zilver nu sowieso naar het team met de meeste overgebleven spelers. 'Een uitkomst als vorig jaar, waarin een Verrader en een Getrouwe het zilver delen is daarmee dus niet meer mogelijk', vertelt Marc Pos, de bedenker van De Verraders in de krant. 'Je leert altijd veel van een eerste seizoen.'

Schild

Ook nieuw is dat 'verraders' niet meer weten wie er een schild heeft gekregen en dus veilig is voor hun nachtelijke 'moordpartijen'. Het door Tijl Beckand gepresenteerde De Verraders was dit jaar voor het eerst op tv te zien en is losjes gebaseerd op het gezelschapsspel Weerwolven. In het programma proberen achttien bekende Nederlanders tijdens een wekenlang verblijf in een kasteel de 'verraders' in hun midden te ontmaskeren.

Videoland

Vorige maand werd bekend dat De Verraders niet alleen een regulier nieuw seizoen krijgt, maar ook een kerstspecial gepresenteerd door Art Rooijakkers. Ook is er interesse uit het buitenland voor het programma. Het Amerikaanse NBC, het Vlaamse VTM en BBC uit Engeland gaan ook een reeks maken.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.