Na de Story-onthulling van de echtscheiding van Matthijs van Nieuwkerk en de relatie met zijn nieuwe liefde, Tubantia-hoofdredacteur Martha Riemsma, vertrok de presentator naar Parijs voor een nieuw tv-programma met Snollebollekes-frontman Rob Kemps over hun liefde voor de Franse chansons.

Het was de bedoeling dat Matthijs en Rob daar de hele maand juli en de eerste week van augustus zouden blijven, maar dat liep anders door het overlijden van Peter R. de Vries. De twee kenden elkaar via Matthijs’ talkshow De Wereld Draait Door. Desondanks hadden Matthijs en Peter buiten het zicht van de camera’s nauwelijks contact. ‘Ik zit al meer dan tien jaar regelmatig bij Matthijs en heb hem ook bepaalde mooie primeurs gegund, maar met hem krijg je nooit echt contact,’ vertelde Peter R. in zijn boek PS: dit is vertrouwelijk. ‘Voor de show geeft hij je een snelle hand, in de show is hij altijd hartelijk en aardig, maar na afloop is hij meteen verdwenen. Een app-bericht zal hij nooit sturen. Hij is wat dat betreft onpersoonlijk, want ik geloof dat iedereen die ervaring wel een beetje heeft met hem, op een select groepje vaste gasten na.’

Article continues after the ad

Uitvaart

Toch werd Matthijs uitgenodigd voor de uitvaart. Daardoor keerde Matthijs eerder dan gepland terug uit Parijs. Een wrange bijkomstigheid was dat Matthijs zijn vriendin Martha juist op de ceremonie voor het eerst in het openbaar en voor het oog van de camera’s bij de buitenwereld noodgedwongen moest introduceren; insiders weten dat de publiciteitsschuwe presentator daarmee liever nog een poosje gewacht had.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.