Anouk van Nes droomde van een gezin, maar werd tot haar grote verdriet geen moeder en zag haar huwelijk stranden. Tot overmaat van ramp kreeg de actrice ook nog ondraaglijke pijn in haar heupen, die uiteindelijk zelfs vervangen moesten worden. Heftige jaren, die Anouk zonder haar nieuwe partner heel anders zou zijn doorgekomen.

Door de soepel- en sierlijkheid waarmee Anouk van Nes (48) zich tot voor kort over het podium van het Beatrix Theater bewoog in Mamma Mia!, is het nauwelijks voor te stellen dat de actrice en musicalster een paar jaar geleden letterlijk geen ‘poot’ meer kon verzetten. Anouk – die binnenkort is te zien in de klucht Opvliegers 5: Op Safari – bleek versleten heupen te hebben, die uiteindelijk vervangen moesten worden. In Margriet vertelt Anouk dat de ellende begon in de lente van 2015, met kramp in haar rechterheup. Al keek ze daar eerst niet van op. ‘Tot mijn 37e heb ik professioneel gedanst, dus ik was gewend om langdurig met blessures te kampen.’ Zodoende schonk Anouk er weinig aandacht aan. ‘Bovendien was ik net gescheiden en had ik een lang traject van mislukte ivf-pogingen achter de rug. In mijn hoofd was ik vooral druk met het verdriet daarover,’ aldus Anouk, die acht jaar samen was geweest met theaterschrijver en -regisseur Pieter Athmer.

Gezin

De twee wilden niets liever dan een gezin stichten, maar dat mocht niet zo zijn. In mei 2015 legden zij het huwelijksbijltje erbij neer, waarover Anouk aan Story vertelde: ‘Een scheiding is nooit leuk. Ook als je er beiden achter staat. Maar de koek was op en dan heeft het geen zin om bij elkaar te blijven.’ Nog midden in het verdriet om haar kinderloosheid en scheiding werd de lichamelijke pijn alleen maar erger. Anouk sleepte zich letterlijk naar het ziekenhuis, waar artrose van haar beide heupen werd vastgesteld. ‘De schade repareren ging niet; de enige optie was me twee nieuwe heupen te geven.’ Maar dát zag Anouk niet zitten. Ze stak naar eigen zeggen haar kop in het zand en ploeterde verder. ‘Juist in die tijd kreeg ik een nieuwe vriend, Thorkell.’ Anouk had al eerder aan Story verteld dat ze hem al decennia kende – Thorkell woonde ooit in het studentenhuis bij haar zus. ‘Hij was een van de redenen waarom ik toen graag bij mijn zusje langsging. Ik vond hem altijd aardig, maar ik zag hem nooit als een toekomstige partner.’  Maar toen Anouk hem na jaren weer ontmoette bij gemeenschappelijke vrienden, sprong de vonk toch in alle hevigheid over. 

Beeld: ANP

Article continues after the ad

Lees het verhaal in Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.