Er zijn nieuwe foto's van het huwelijk van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) opgedoken waaruit blijkt dat hij meer coronaregels overtrad dan alleen de anderhalvemetermaatregel, meldt Shownieuws dinsdagavond.

Op de foto's is te zien dat de minister handen schudt en zijn schoonmoeder omhelst. Hij ging afgelopen week door het stof nadat een op zijn bruiloft genomen foto was verschenen. Daaruit bleek dat hij en zijn gasten geen 1,5 meter afstand tot elkaar bewaarden.

Excuses

De minister bood uiteindelijk zijn excuses aan omdat niet tijdens de hele bruiloft aan de anderhalvemeterregel gehouden werd. Ook maakte hij 780 euro - tweemaal een coronaboete - over naar het Rode Kruis.

Niets toe te voegen

Grapperhaus zei zich de kwestie zeer aan te trekken, omdat hij als minister van Justitie en Veiligheid een voorbeeldfunctie heeft. Over de nieuwe foto's zegt hij tegen Shownieuws dat hij niets heeft toe te voegen aan zijn eerdere verklaring.

Article continues after the ad

'Asociaal

De Tweede Kamer debatteert woensdag over onder meer de vraag of Grapperhaus nog geloofwaardig verder kan als minister. De CDA-bewindsman haalde eerder hard uit naar Nederlanders die de coronaregels schenden en noemde ze onder meer 'asociaal'.

Door: NU.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.