Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam vindt volgend jaar plaats in de derde week van mei. De twee halve finales staan gepland op 18 en 20 en de grote finale op 22 mei. Dat heeft de organisatie van NPO, NOS en AVROTROS maandag bekendgemaakt.

Het evenement zou dit jaar van 12 tot en met 16 mei plaatsvinden, maar de 65e editie werd verplaatst vanwege de coronacrisis. De komende maanden wordt besloten welke elementen van de afgelaste editie meegaan naar 2021. 'Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar', zegt uitvoerend producent Sietse Bakker. 'Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest.'

Article continues after the ad

Beschikbaar

Rotterdam Ahoy liet al eerder weten dat de hal weer beschikbaar is. Slechts enkele evenementen die in de agenda stonden moesten in goed overleg worden verplaatst of geannuleerd. Zo gaat ook in 2021 de Nacht van Oranje, een jaarlijks terugkerend festijn met volkszangers op de avond voor Koningsdag, niet door. De opbouw begint naar verwachting na de Korfbal Leaguefinale op 10 april.

Jeangu Macrooy

AVROTROS bevestigde in maart dat Jeangu Macrooy de Nederlandse inzending blijft voor 2021. In ieder geval zeventien andere landen van de 41 deelnemers behouden ook hun kandidaat. Volgens het songfestivalreglement moeten ze wel een nieuw liedje insturen.

Kaartje inleveren

Tickethouders hebben enkele weken geleden al de mogelijkheid gekregen om hun kaartje in te leveren. Dat deed slechts vier procent. Nu de data bekend zijn, kunnen fans die niet kunnen tot volgende week vrijdag opnieuw hun geld terugvragen.

Beeld: AVROTROS | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.