Net nu de ruzie tussen de heren van Veronica Inside enigszins is gesust en het programma weer terugkeert op tv, gooit Johan Derksen olie op het smeulende vuur met een onthullend boek. In Story vertelt de voetbalanalist erover.

Lange tijd was het de vraag of Veronica Inside zou terugkeren op tv. Na de racisme-uitzending liep het helemaal uit de hand tussen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.

Article continues after the ad

Vertroebelde verstandshoudingen

Vergaderingen haalden niets uit. De heren leken er samen niet meer uit te komen. Maar het was Talpa-baas John de Mol die uiteindelijk keihard ingreep. Stoppen met VI was geen optie! ‘Hij zei: Je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie, ik houd je daaraan,’ herhaalde Johan in het AD de woorden van John. ‘Ik had geen enkele keus.’ Op 11 september keert het programma terug. Omdat de heren professioneel genoeg zijn om voor de camera de schone schijn op te houden, zullen de kijkers hoogstwaarschijnlijk niets merken van de vertroebelde onderlinge verstandhoudingen.

Spraakmakend

Net nu de rust lijkt te zijn teruggekeerd, zou Johan Derksen weleens olie op het vuur kunnen gooien met een spraakmakend boek. ‘Er verschijnt een boek over mij,’ vertelt Johan aan Story. ‘Dat wordt geschreven door Michel van Egmond. Die eerder ook Gijp en Kieft schreef. Michel is me al een aantal weken aan het volgen. Wat dat betreft heeft hij geluk. Bij Talpa hoef je alleen maar te kijken, dan heb je al een boek. Maar we hebben nog geen indringende gesprekken gevoerd. Het is dus nog niet bekend wat er precies in het boek komt te staan.’ Dat het boek van Johan spraakmakend wordt, lijkt vanzelfsprekend. Hij staat er immers om bekend geen blad voor de mond te nemen. Al houdt hij zelf een slag om de arm. ‘Ik heb geen burn-out gehad en ben ook niet verslaafd aan cocaïne,’ doelt Johan op de successen van Gijp en Kieft.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.