Televisiecoryfee Henny Huisman heeft een nieuwe baan. Hij gaat de komende drie maanden aan de slag als ‘bemiddelaar’ voor het radio- en televisieprogramma Veronica Inside. Dat heeft Huisman dinsdagavond bekendgemaakt.

De eerste ruzie die Huisman gaat proberen op te lossen, is tussen André Hazes jr en Wilfred Genee. Hazes jr. zou donderdag te gast zijn in het radioprogramma. Maar omdat Wilfred Genee in het verleden iets gemeens gezegd heeft over een liedje van Hazes jr, heeft de zoon van André sr. daarvan afgezien. Huisman rekent erop dat hij de twee kemphanen binnen twee dagen samen aan tafel kan krijgen.

Article continues after the ad

Sinterklaasachtig imago

Huisman (67) is door Wilfred Genee benaderd voor zijn nieuwe functie. 'Ik heb toch een beetje sinterklaasachtig imago', aldus Huisman. 'Het hangt een beetje aan mij dat ik de man ben die alles wel gedaan krijgt.'

Beledigen

Huisman springt ook in de bres als de analisten van het televisieprogramma, Johan Derksen en René van der Grijp, iemand hebben beledigd. Hij erkent dat niet alle “grappen” van Johan Derksen en René van der Gijp zijn smaak zijn. 'Maar dat hoeft ook niet.' Als de analisten iemand hebben beledigd, dan springt Huisman bij en gaat met het slachtoffer praten. Vervolgens doet de oud-Soundmixshow-presentator daarvan in de radio- en tv-uitzending verslag en probeert enig begrip voor de gedupeerde partij te kweken. De analisten van Voetbal Inside hebben de afgelopen jaren meerdere malen onder vuur gelegen omdat zij critici homofobe, seksistische en racistische grappen maakten.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders