Toen The Voice of Holland-deelnemer Jordan Lee McGuire (C.J.) vorige week vertelde dat hij vanwege zijn geaardheid een half jaar in een Amerikaanse gevangenis heeft gezeten, leverde dat een hoop medeleven op. Uit Story-onderzoek is echter gebleken dat C.J. een jongen zou hebben aangerand. 

RTL-baas Peter van der Vorst moest onlangs flink door het stof toen bleek dat zijn zender zich schuldig had gemaakt aan het uitzenden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het ging om een scène in realityshow De Villa waarin een zéér handtastelijke dronken man een vrouw lastigviel die duidelijk geen interesse had in een vrijpartij. In een reactie liet Peter weten passende maatregelen te hebben genomen en de verantwoordelijke medewerker op non-actief te hebben gesteld. Hiermee leek voor RTL de kous af, al bleef de kritiek onverminderd aanhouden. Vorige week vond er opnieuw een veelbesproken tv-moment plaats, toen de homoseksuele Jordan Lee McGuire (32) onder de artiestennaam C.J. auditie deed in The Voice of Holland.

Hij vertelde hoe hij in zijn geboorteland Amerika een halfjaar lang in de gevangenis had gezeten vanwege zijn geaardheid. ‘Je mag niet donker of homoseksueel zijn. Je mag niet anders zijn,’ vertelde C.J. over zijn jeugd op een woonwagenkamp in een gereformeerd gebied in de VS. ‘Toen ik in de 20 was hield ik van een feestje en kwam ik in de problemen vanwege mijn seksuele geaardheid. In 2012 ben ik gearresteerd wegens grensoverschrijdend gedrag. Ik had seksuele handelingen verricht met een heteroseksuele man. Dat was niet volgens de normen van de maatschappij. Toen raakte ik mijn leven kwijt. Van de ene op de andere dag. Ik moest naar de rechtbank. Ik moest voor een rechter en een jury verschijnen. En het kostte ze nog geen kwartier om te oordelen dat ik niet schuldig was.’ Hierna kreeg C.J. naar eigen zeggen zijn leven weer op de rit. ‘Ik maakte nieuwe vrienden. Tijdens een karaokeavond was er een man die zei dat ik zijn billen had aangeraakt. Op een ongepaste manier. Voor de tweede keer werd ik aangeklaagd wegens aanranding. Ik moest de gevangenis in met een borgsom van 100.000 dollar. Dat bedrag had ik niet. Ik zat zes maanden vast.’
 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Article continues after the ad

Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.