Nu Eva Jinek vertrekt naar RTL, valt er een gat op de late avond op NPO 1. Jeroen Pauw ziet het niet zitten om in januari nog een tijdje verder te gaan, dus zal een nieuw presentatieduo de plek opvullen.

Het zou gaan om een geheel nieuw actualiteitenprogramma dat in handen zal zijn van Fidan Ekiz en Tijs van den Brink. De vraag is of Pauw daarna wel terug zal keren op zijn vaste plek: een deel van zijn redactie is hij immers kwijt. Die verhuisde mee met Jinek naar RTL 4. 

Article continues after the ad

Overstappen

En of Jeroen zelf gaat overstappen, daar kon hij eerder kort over zijn: in de transfersfeer is momenteel niks te melden. 'Ik praat met regelmaat met al die mensen', verklaart Pauw. 'Maar dat heeft er ook mee te maken dat ik als producent wel eens betrokken ben bij programma’s die daar worden uitgezonden. Ik heb met iedereen wel goed contact wat dat betreft.'

Eva Jinek

Over het gemis van Eva Jinek, vertelde Pauw: 'Het is een beetje hetzelfde als met rente van de bank. Als je meer rente krijgt, is er meer risico. Dat is met een salaris ook. Een hoger salaris is een groter risico. En dat risico is er natuurlijk wel bij RTL, dat het misschien niet gaat lukken. Maar eerlijk gezegd, ik denk dat het wél gaat lukken.' Toch gaat hij haar ook zeker missen.

Bron: AD | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.