Op jonge leeftijd werd André van der Toorn, die in Griekenland werd geboren als Kostas, ter adoptie afgestaan. De presentator ontmoette zijn biologische vader slechts één keer. Kortgeleden besloot hij opnieuw contact met hem te leggen, en kreeg daarna een enorme klap te verwerken.

André van der Toorn (58) vertelde twee jaar geleden aan Story over zijn wens om zijn biologische vader nog een keer te zien. André werd geboren in Griekenland, uit een relatie van zijn moeder met een getrouwde man, wiens echtgenote van niets wist. André ontmoette zijn biologische vader slechts één keer. ‘En bij die ontmoeting was hij heel afstandelijk tegen mij,’ vertelt André aan Story.

Verlangen en verdriet

‘Hij deed nerveus en schichtig. Ik ben zijn buitenechtelijke kind waar niemand van mag weten. Op een eiland als Kreta kent iedereen elkaar en je houdt iets nooit lang stil. Daar komt bij dat ik sprekend op mijn vader lijk. Ik snap die voorzichtigheid van zijn kant wel.’

Hoewel die ontmoeting koeltjes verliep, werd bij André het verlangen om zijn vader Jorgos beter te leren kennen steeds groter. Recent besloot hij om opnieuw naar zijn vader op zoek te gaan. ‘Dat is nogal een deceptie geworden. Ik heb een contact in Griekenland hem laten opsporen. Na drie dagen kreeg ik het bericht dat hij ‘very much alive’ en gezond was. Ik was heel blij, totdat ik twee dagen later te horen kreeg dat er een vergissing was gemaakt. Hij bleek overleden te zijn. Dat kwam hard binnen.

Article continues after the ad

Door: Matthijs Albers | Foto: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.