rossana kluivert overreden hond

Toen Rossana Kluivert onlangs op een benefietavond 200.000 euro ophaalde voor haar hondenopvangcentrum op Curaçao, kon ze haar geluk niet op. Inmiddels staat het huilen de voetbalvrouw nader dan het lachen: moet ze vrezen dat het Kluivert Dog Rescue Center er misschien nooit gaat komen?

De bouwwerkzaamheden van het Kluivert Dog Rescue Center zijn onlangs stilgelegd, omdat de bouwvergunning door de uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP) van het VVRP-ministerie ‘op ongemotiveerde wijze is verstrekt’, zo herhaalde de Nederlandstalige krant Amigoe – die op Curaçao wordt verspreid – de letterlijke woorden van de rechter naar aanleiding van de klachten van het nabijgelegen Villapark Fontein: een luxueus woon-resort waar vanaf 2007 ruim 130 villa’s zijn gerealiseerd. De huidige bewoners van Villapark Fontein zijn niet blij met de komst van het hondencentrum. Het park zette volgens Amigoe de gang naar de rechter in uit vrees dat de honden voor herrie en stankoverlast zullen zorgen, en ongedierte aantrekken.

Article continues after the ad

Bestemmingsplan

Dat het hondencentrum en Villapark Fontein vierhonderd meter van elkaar verwijderd zijn, maakte volgens de rechter niet uit. ‘Het gerecht acht van belang dat de afstand tot de hondenopvang zodanig is dat het realiseren van het bouwplan gevolgen van enige betekenis zullen hebben voor het woon- en leefklimaat op Villapark Fontein.’ Daarnaast wees Villapark Fontein de rechter er ook op dat het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan van het gebied, waar maar één woning per 50.000 vierkante meter mag worden gerealiseerd, terwijl Rossana volgens Knipselkrant Curaçao vier hondenrennen, drie woningen voor huisvesting van de beheerders en een operatie- en bezoekersruimte op het terrein wil laten bouwen. 

Lees het heel verhaal in Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders