Ed Sheeran album

Ed Sheeran komt met een nieuwe plaat: No. 6. Op het album, dat 12 juli verschijnt, staan enkel samenwerkingen met andere artiesten, maakte de Britse zanger bekend op Instagram.

"Voordat ik in 2011 een platencontract tekende, nam ik de ep No. 5 Collaborations Project op", schrijft Ed bij twee foto's die een eerste blik werpen op het nieuwe album. "Sindsdien heb ik altijd nog een ander willen maken. Dus ik ben met No. 6 begonnen tijdens mijn tour afgelopen jaar." 

I don't care

Op het album staan in totaal vijftien nummers, die zie je allemaal op de tweede foto hierboven. De namen van de mensen met wie Ed heeft samengewerkt voor dit album, zijn allemaal doorgekrast. Behalve de naam van Justin Bieber, want daar bracht hij onlangs het nummer I Don't Care mee uit. Dat nummer kun je hier alvast beluisteren:

Artiesten

Ook bevat het album het nummer Cross Me, met Chance the Rapper en PnB Rock, dat donderdagavond verschijnt. Met wie hij verder heeft samengewerkt, houdt hij nog even geheim. "Ik ben een groot fan van alle artiesten met wie ik samengewerkt heb en het was erg leuk om te doen."

Article continues after the ad

Ed bracht in 2017 zijn laatste album uit, ÷ (Divide). Daarmee scoorde hij hits als Shape of You en Castle on the Hill.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders