In februari maakte presentatrice Nicolette Kluijver bekend dat ze ziek was. Heel Nederland was in shock toen ze deed voorkomen alsof de longkanker zich in een voorstadium bevond. Maar wat bleek? Ze vertelde niet helemaal de waarheid en verhulde dat ze longkanker hád. 'Het was helemaal geen voorstadium, het was super longkanker', vertelde Nicolette woensdagavond in Van der Vorst ziet Sterren.

Lees ook: Verdrietig: Nicolette Kluijver in tranen over haar ziekte

Afscheid

'Ik was al afscheid aan het nemen', vertelt de RTL-presentatrice die moeder is van drie jonge kinderen. 'Ik heb de dood in de ogen gekeken', zegt Nicolette. Om haar kinderen te beschermen heeft ze de ernst van de diagnose afgezwakt in de media. 

De 32-jarige presentatrice werd geopereerd waarbij een halve long werd geamputeerd. Ze voelt zich inmiddels naar omstandigheden goed. 'Ik zal nooit meer helemaal de oude worden, want ik weet hoe vergankelijk het leven is. Bij iedere bloem die bloeit of vogel die ik zie, besef ik me dat ik nog leef.

Emotioneel

Nicolette nam zich voor het complete verhaal eenmaal uit de doeken te doen op televisie. 'Het was zo'n heftige en emotionele periode en elke keer als mensen ernaar vragen herleef ik het weer. Ik vind het zwaar om het steeds te vertellen, daarom blijft het bij deze ene keer.'

Kanker

De RTL-presentatrice hoorde pas na een half jaar onderzoeken én een second opinion dat ze longkanker had. Aanvankelijk waren haar artsen ervan overtuigd dat ze tbc had. Een punctie wees uit dat ze kanker had. 'Gek genoeg heb ik nooit geloofd dat ik tuberculose had. Had ik wel, maar ik wist dat dit kanker was. Op het moment dat de diagnose kwam was ik niet boos, het was meer een opluchting. Ik was al die tijd al afscheid aan het nemen van de kinderen. Ik wist dat het niet goed zat, maar niemand hoorde mij.'

Oerkracht

'Na het horen van de diagnose kwam er een soort oerkracht bij me naar boven. Ik was zo sterk en dacht 'dit gaat me niet gebeuren'. Ik heb mijn moeder gebeld, mijn manager en RTL om te vertellen dat ik voorlopig niet kom werken. Dat ik longkanker had, dat wilde ik niet naar buiten brengen. Ik heb er heel snel een iets ander verhaal van gemaakt, omdat ik niet wilde dat mijn dochtertje op het schoolplein hoort dat haar moeder doodgaat.'

Loodzwaar

De periode in het ziekenhuis was loodzwaar. 'Ik kreeg klaplong op klaplong op klaplong. Het was een rollercoaster', zei Nicolette. 'Ik heb me voor de kinderen zo sterk gehouden. Als de kinderen kwamen liet ik me volspuiten met pijnstillers en ging ik met ze dansen en zingen. Ik heb nooit aan ze laten merken hoe slecht het ging.'

Expeditie Robinson

Nicolette maakte al eerder bekend dat ze terugkeert als presentator van Expeditie Robinson. Ze neemt haar man en kinderen mee naar de opnames. 'Ik hoef me niet voor anderen te bewijzen, maar ik doe het voor mezelf. Ik laat mezelf niet op de kop zitten.'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP

Een paar weken geleden schreven we over een té leuk nieuw filmproject van Linda de Mol; April, May en June. Linda bedacht niet alleen het verhaal van deze heerlijke nieuwe film van de makers van Gooische Vrouwen, maar speelt zelf ook nog eens een van de hoofdrollen. Vandaag is bekend geworden wie er nog meer opduiken in het veelbelovende bioscoopspektakel.

‘Eind augustus gaan we filmen’

Onder anderen Tjitske Reidinga (Gooische Vrouwen) en Elise Schaap (Familie Kruis) zijn gecast voor de film. Zij spelen de zussen van Linda. Ook Mark Rietman (Brasserie Valentijn), Gijs Scholten van Aschat (Als de dijken breken) en Olga Zuiderhoek (De 12 van Oldenheim) hebben een rol te pakken. Dat heeft LINDAnieuws, het online platform van Linda de Mol, vandaag bekendgemaakt. “Deze week gaan we repeteren en het script lezen met alle acteurs”, zegt Linda. “Eind augustus gaan we echt filmen.”

Zussen

Het verhaal gaat over de zussen April, May en June die bij elkaar komen als hun moeder ernstig ziek is, naar een verhaal dat bedacht is door Linda de Mol. Will Koopman, die ook onder meer de succesvolle series Divorce, Doris (waarvan ook een heerlijke Bridget Jones-ish filmversie onderweg is) en Familie Kruys maakte, tekent voor de regie. Frank Houtappels is bij het project betrokken als scenarioschrijver.

Leuk vooruitzicht

Linda, Will en Frank werkten eerder ook samen voor de twee Gooische Vrouwen-films. April, May en June moet in 2019 in de bioscoop verschijnen.

Tjitske:

Elise:

 

💛@lovelylane.nl

Een bericht gedeeld door Elise Schaap (@elise_is_here) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders

Zangeres Anouk heeft ons inmiddels weer koude kikkerlandje verlaten voor een zonnige bestemming. Op Instagram deelt ze een vakantiefoto met haar oudste dochter Phoenix.

Op de foto zit Anouk met haar dochter Phoenix Ray (12) op een bankje terwijl op de achtergrond de zon onder gaat. “Mijn dochter. Mijn liefde”, schrijft ze bij het lieve plaatje. Uit de reacties blijkt niet alleen dat veel mensen Phoenix al zo groot vinden, maar ook dat ze Anouk er zelf goed uit vinden zien. De vakantie doet de zangeres duidelijk goed:

 

Mijn dochter. Mijn liefde❤️ #imyourprotector #phoenixray

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders