Het is inmiddels twee jaar geleden dat Nicolette Kluijver te horen kreeg dat ze de diagnose longkanker had. Haar wereld stortte in. De presentatrice is inmiddels weer gezond, maar bang zal ze altijd blijven.

Nicolette was aanwezig bij Nederland staat op tegen kanker: “Ik ben dankbaarder, omdat ik weet hoe snel het leven voorbij kan zijn. Dat is het positieve eraan. Maar het negatieve is dat ik altijd bang ben. Ik ben nu schoon, maar het is koorddansen. Welke kant gaat het op? Blijf ik lopen op die lijn? Of val ik er vanaf?”

Article continues after the ad

Voorgevoel

Haar ziekte heeft een enorme impact op haar leven achtergelaten. “In mijn hoofd hangt een donderwolk die niet meer weggaat.” De diagnose kwam pas bij een second opinion, want eerst werd er gedacht dat ze tuberculose had. Nicolette had een voorgevoel dat het niet klopte en liet het nogmaals onderzoeken. “Ik voelde in het diepst van mijn vezels: dit is niet goed.” Helaas werd dat gevoel bevestigd en werd de grootste nachtmerrie werkelijkheid. “De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik dacht: hoe ga ik nou mijn kinderen groot zien worden? Je leven stort gewoon in. Ik was in één keer iemand anders, een patiënt met longkanker. En ik word ook niet meer degene die ik ervoor was.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Nederland Staat Op Tegen Kanker | Beeld: ANP