Nicolette Kluijver blaast vandaag 36 kaarsjes uit. Dat ze een jaartje ouder is geworden, ziet ze niet als een vanzelfsprekendheid. Nadat er longkanker bij de presentatrice werd geconstateerd, durft ze niet te dromen over de toekomst. 

 

De presentatrice heeft een dubbel gevoel bij haar verjaardag. Ze is dankbaar, maar ook melancholisch. 'Gezondheid is namelijk echt ons grootse goed.. ik durf niet te dromen over ouder worden, ben er verdomd blij mee!' De mensen die klagen over de nieuwe maatregelen die gisteren zijn aangekondigd, noemt Nicolette 'pieperts'. 'Health is not valued till sickness comes,' schrijft ze. De presentatrice is blij dat ze er nog is. 

Bijzondere cadeaus

Nicolette geeft dit jaar geen feestje, maar haar verjaardag wordt wel degelijk gevierd. 'Vanmorgen een hoed gekregen en tekeningen van mijn lieve kids.' Als haar fans haar een cadeautje willen geven, vraagt ze te doneren aan KWF Kankerbestrijding. 

Article continues after the ad

Longkanker

 In februari 2017 werd er longkanker geconstateerd bij de presentatrice. Nicolette wist vanaf het begin al dat het foute boel was, terwijl haar arts dacht dat het misschien tuberculose was. 'Ik voelde in het diepst van mijn vezels: dit is niet goed,' vertelt ze in mei 2019 in het programma Nederland staat op tegen kanker. Pas na een halfjaar zag ze een ander dokter voor een second opinion. Toen kreeg ze te horen waar ze al bang voor was. 'De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik dacht: hoe ga ik nou mijn kinderen groot zien worden? Je leven stort gewoon in. Ik was in één keer iemand anders, een patiënt met longkanker. En ik word ook niet meer degene die ik ervoor was.' 

Leven in angst

Nicolette is inmiddels schoon verklaard, maar denkt nog dagelijks aan die tijd. 'In mijn hoofd hangt een donderwolk die niet meer weggaat. Ik ben voor altijd bang. Die angst hoort bij mij. Ik weet nooit welke kant het op gaat.' Toch is er volgens haar ook iets positiefs wat de ziekte haar heeft gebracht. 'Ik ben dankbaar, omdat ik weet hoe snel het leven voorbij kan zijn.'

 

 

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.