Op sommige dagen staat Nicolette Kluijver extra stil bij de tijd dat ze ernstig ziek was. In februari 2017 werd er longkanker geconstateerd bij de presentatrice. De impact van de ziekte op haar leven is nog altijd groot, en niet alleen op haar lichaam.

De presentatrice deelt een foto van haar litteken op Instagram, dat ze overhield aan de operatie waarbij een halve long is geamputeerd. Ook deelt ze een kwetsbaar bericht. 'Er zijn van die dagen dat ik extra bewust ben van wat ik heb moeten/mogen doorstaan. Op die dagen ben ik dankbaar maar ook een beetje melancholisch! Ik las een quote en die wilde ik op de zondagochtend met jullie delen.' De quote gaat over het litteken dat blijft en af en toe zeer doet. 

Article continues after the ad

Sterke vrouw

Fans die eenzelfde ervaring hebben herkennen het gevoel van Nicolette. Anderen prijzen de openheid van de presentatrice. 'Mooi dat je dit deelt. Ik heb echt zo veel respect voor jou. Wat ben jij toch een sterke en mooie vrouw,' reageert een fan. 

Foute boel

Nicolette wist vanaf het begin al dat het foute boel was, terwijl haar arts dacht dat het misschien tuberculose was. 'Ik voelde in het diepst van mijn vezels: dit is niet goed,' vertelt ze in mei 2019 in het programma Nederland staat op tegen kanker. Pas na een halfjaar zag ze een ander dokter voor een second opinion. Toen kreeg ze te horen waar ze al bang voor was. 'De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik dacht: hoe ga ik nou mijn kinderen groot zien worden? Je leven stort gewoon in. Ik was in één keer iemand anders, een patiënt met longkanker. En ik word ook niet meer degene die ik ervoor was.' 

Angst

Nicolette is inmiddels schoon verklaard, maar denkt nog dagelijks aan die tijd. 'In mijn hoofd hangt een donderwolk die niet meer weggaat. Ik ben voor altijd bang. Die angst hoort bij mij. Ik weet nooit welke kant het op gaat.' Toch is er volgens haar ook iets positiefs wat de ziekte haar heeft gebracht. 'Ik ben dankbaar, omdat ik weet hoe snel het leven voorbij kan zijn.'

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.