Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainment-industrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: Nicole Kidman, die na haar scheiding van Tom Cruise wéér in een huwelijk vol problemen stapte. 

De van oorsprong Australische actrice Nicole Kidman (54) is een van de meest spraakmakende Hollywoodsterren. Vanwege de mannen in haar leven kwam ze vaker negatief in het nieuws dan haar lief was. Zo leek haar relatie met acteur Tom Cruise (59) op het eerste gezicht liefdevol, maar dat was schijn. En dan te bedenken dat het allemaal zo mooi begon. Nicole en Tom leerden elkaar kennen op de set van Days of Thunder (1990) en trouwden in hetzelfde jaar op 25 december. Het paar adopteerde dochter Isabella en zoon Connor, die vooral Nicole zielsgelukkig maakten. Maar haar huwelijk bleek een hel. De twee zaten totaal niet op één lijn: terwijl Nicole de kinderen katholiek wilde opvoeden, stond Tom erop dat ze zich aansloten bij The Church of Scientology. Deze beweging werd steeds belangrijker voor de acteur, en zorgde voor huwelijksbarsten.

Kluizenaars

Het ging opvallen dat Nicole – buiten haar werk om – steeds meer een kluizenaarsbestaan leidde. Ze zei daarover eens dat ze zich opgesloten voelde in haar eigen villa. ‘Tom was al een superster toen ik hem leerde kennen, en door ons huwelijk kwam ik abrupt in een wereld die hij had afgeschermd, met lijfwachten en al. We leefden heel geïsoleerd. We zaten in een bubbel, alleen wij twee bestonden. Eerst vond ik dat romantisch, maar later realiseerde ik me dat het niet normaal was.’ Uit liefde voor Tom was Nicole bij hem gebleven, maar in de zomer van 2001 barstte de bom en verliet hij haar. ‘We hadden net ons huwelijksjubileum gevierd, en twee maanden daarna pakte hij zijn koffers. Het was een schok voor me. Het kostte me veel tijd om eroverheen te komen. Na de scheiding was ik erg beschadigd,’ aldus Nicole, die na verloop van tijd verliefd werd op zanger Lenny Kravitz. Blijvend geluk zat er echter niet in.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. 
Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.