Drie jaar geleden overleed programmamaker Menno Buch aan de gevolgen van kanker. Voor zijn weduwe Nicole gaat er geen dag voorbij dat ze niet aan hem denkt. Menno zou op 19 augustus aanstaande 66 jaar zijn geworden. Op die dag viert Nicole het leven én de liefde.

Gedenkfeest 

Op 19 augustus aanstaande zou Menno 
66 jaar zijn geworden. ‘Op de eerste verjaardag na zijn dood heb ik een ‘Feest voor de Buch’ gegeven. Menno schonk zijn lichaam aan de wetenschap, waardoor hij geen begrafenis of crematie had. In plaats daarvan spraken we af dat ik een feest uit zijn naam zou geven om het leven te vieren. Hij heeft de invulling helemaal aan mij overgelaten.'

Missen

Nicole’s rouwproces ver
loopt met pieken en
 dalen. ‘Ik doe, zoals Menno altijd zei, mijn stínkende best om er iets van te maken. Natuurlijk overvalt de eenzaamheid je weleens en denk je: waar doe ik het allemaal voor? Want het is keihard knokken in mijn eentje. Privé, maar ook zakelijk. Ik moet alle ballen zelf in de lucht houden. Dat red ik prima, maar ik heb geen maatje en klankbord meer. Wat ik het meeste mis aan Menno? Het is raar om te zeggen over je eigen man, maar hij had zo’n charisma. 
Menno was één brok energie. Ik ga nog steeds nieuwe avonturen aan en probeer te genieten van het leven. Maar ik had het allemaal zo graag met hém gedaan.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

In zijn woonplaats Breda is acteur John Lanting overleden. Dat heeft zijn zoon laten weten aan het ANP. Lanting was 88 jaar en al enige tijd ziek. Hij was oprichter van het Theater van de Lach, een gezelschap dat tussen 1970 en 1996 veel kluchtige stukken speelde.

Het waren vaak vertalingen van Engelse komedies, met titels als Nee schat, nu niet, In de kast op de kast, Een scheve schaats en Een trouwring mag niet knellen. Hij haalde er miljoenen mensen mee naar de schouwburg.

Internationaal succes

John Lanting trok na zijn HBS-opleiding enkele jaren door Europa. Pas op zijn 23e ging hij naar de Amsterdamse Toneelschool. In 1956 debuteerde hij bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 bleef. In het daarop volgende seizoen speelde hij de solo De aap, een verslag voor een academie van Frans Kafka. Hij oogstte er enkele jaren internationaal veel succes mee. In die periode was Lanting ook nog een seizoen verbonden aan het maatschappijkritische Lurelei Cabaret. Daarnaast toerde hij met een solocabaret onder meer door het Caribische gebied.

Lach

Begin jaren zeventig stichtte hij zijn eigen gezelschap, dat de lach van het publiek als specialiteit had. Lanting onderscheidde veel soorten: de gniffellach, de harde lach, de achter-de-hand lach, de besmuikte lach en windkracht acht, als de hele zaal niet meer bijkwam. Ogenschijnlijk speelden Lanting en de zijnen uit de losse pols. Maar niets was minder waar: alles was tot in het kleinste detail uitgewerkt en gerepeteerd. Tijdens tournees bleef hij voortdurend schaven aan het stuk dat hij speelde. 'Je moet een klucht net zo behandelen als een drama. Ik doe niet gek op het toneel, ik speel een karakter', zei hij eens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron & Beeld: ANP

Zo moeder, zo dochter zeggen ze weleens. Maar volgens de reacties zou de kleine meid van Erland Galjaard en Wendy van Dijk wel héél veel op haar mama lijken. Zeker nu ze zo in de make-up heeft gezeten. 

Erland deelt het schattige filmpje op zijn Instagram, waarbij Lizzy omgetoverd wordt tot Ariane Grande. Vooral van de zijkant is de gelijkenis met Wendy niet te missen. 'Jeetje wat lijkt ze op haar moeder van de zijkant.. 😍', schrijft iemand.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief. 


Beeld: Peter Smulders