Wietze de Jager maakt overstap van radio naar televisie. Hij is vanaf 1 oktober een van de presentatoren van SBS Shownieuws, meldt SBS.

Shownieuws

"Na een lange periode van onzekerheid ben ik ontzettend blij dat ik een contract bij Talpa heb getekend en nu aan de slag ga bij Shownieuws", zegt Wietze. "Hoewel ik radiomaker ben en blijf, ben ik heel enthousiast en ook nieuwsgierig om mijn eerste serieuze stappen op televisie te maken bij SBS." Voor Wietze voelt het als 'een logische stap'. "Shownieuws draait om de wereld van media en entertainment, onderwerpen die ook in mijn radioprogramma’s een grote rol hebben gespeeld", zegt hij.

Article continues after the ad

Niet terug bij Qmusic

Vorige week liet Qmusic weten dat Wietze niet meer terugkeert bij de radiozender. Hij zat sinds mei ziek thuis nadat hij en Mattie Valk met Talpa onderhandelden over een eventuele overgang. Die ging niet door omdat Mattie uiteindelijk liever bij Qmusic bleef. Daarmee kwam een einde aan het succesvolle radioduo.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)