Ondanks al haar successen heeft oud-sprintster Nelli Cooman (53) een wrang gevoel aan haar atletiekcarrière overgehouden. Aan Story vertelt Nelli waarom ze de atletiekambities van haar talentvolle dochter Ronéll (18) dan ook met argusogen bekijkt.

Als het aan Nelli Cooman ligt dan stopt haar dochter Ronéll zo snel mogelijk met haar atletiekcarrière. Net als haar moeder is Ronéll een talentvol sprintster, en ook zij wordt getraind door coach Henk Kraaijenhof, de man onder wiens leiding Nelli haar grootste successen behaalde. Zo werd Nelli in 1987 en 1989 wereldkampioene op de 60 meter indoor en had ze op die afstand ook jarenlang het wereldrecord in handen.

Article continues after the ad

Desondanks heeft ze liever niet dat Henk van haar dochter ook een wereldkampioene en wereldrecordhoudster maakt. ‘Ronéll hoeft van mij geen topsportcarrière na te streven. Liever niet zelfs,’ zegt Nelli. ‘Ik heb meer nadelen dan voordelen van het bestaan als succesvol atlete ondervonden. De professionele sportwereld is erg eenzaam. Er is onderling veel haat en nijd, en omdat Ronéll erg gevoelig is, vrees ik daar wel voor.’ 

Lees het hele interview in editie 19.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders